MENIU

Conferinţă pe tema educaţiei timpurii a copilului

Foto: sxc.hu

În perioada 14-17 octombrie 2009, a avut loc în Bucureşti, la Rin Grand Hotel, cea de-a Zecea Conferinţă Anuală a Asociaţiei Internaţionale Step by Step (ISSA) "Investiţii eficiente în dezvoltarea timpurie a copilului". Conferinta a adunat peste 300 de specialişti în educaţie timpurie din toată lumea, cercetători şi reprezentanţi ai ONG-urilor din peste 70 de ţări din Europa.

Cercetările au demonstrat că experienţa primilor ani din viaţa fiecărui copil sunt determinanţi în asigurarea succesului în viaţă si calităţii vieţii. Tocmai de aceea, investiţia în educaţia timpurie a copilului este de fapt o investiţie în viitorul lui.

Evenimentul a găzduit prezentări ale celor mai noi cercetări în domeniu, prezentări ale unor proiecte de succes în domeniul abordării integrate a dezvoltării timpurii şi a eficientei utilizări a resurselor, studii de caz, abordări şi rezolvări inovatoare ale unor situaţii, dezbateri privind provocările şi implicaţiile pregătirii pentru a trăi în societatea cunoaşterii, bune practici în domeniul educaţiei centrate pe copil cu focalizare pe accesul egal la serviciile de calitate şi echitate socială. La eveniment sunt invitate personalităţi de renume international a căror gandire şi activitate au influenţat şi continuă să influenţeze demersurile în domeniul dezvoltării timpurii a copilului.

Conferinţa a fost organizată de Asociaţia Internaţionala Step by Step (ISSA), o reţea care reuneşte organizaţii de renume în domeniul dezvoltării timpurii a copilului, din ţări din Europa Centrală şi de Est şi Asia Centrală. Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, Traian Băsescu, si este organizat cu participarea şi suportul tehnic al Open Society Institute, UNICEF CEE/CIS, Ministerul Educaţiei şi Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) Step by Step, din România.

Mai multe articole despre:
copii educaţie UNESCO conferinţă ONG Eveniment