MENIU

Conducerea PD-L a analizat candidaturile pentru posturile de secretar de stat

FOTO: NewsIn

Comisia care se ocupă de selectarea reprezentanţilor PD-L în Guvern la nivelul secretarilor de stat şi şefilor de agenţii şi autorităţi guvernamentale a avut marţi o şedinţă în care au fost analizate candidaturile depuse.

Comisia care reuneşte cei patru lideri ai partidului de la nivel central - Emil Boc, Adriean Videanu, Theodor Stolojan şi Vasile Blaga - şi liderii filialelor judeţene cu cele mai bune rezultate la alegerile din 30 noiembrie 2008 s-au întrunit pentru a analiza candidaturile pentru posturile de rang secund din Guvern ce ar urma să revină PD-L. Aceasta este a doua întâlnire, prima având loc în cursul serii de luni.

Conform unor surse democrat-liberale, cei mai avantajaţi au fost candidaţii susţinuţi de liderii centrali, dar şi cei care provin din organizaţiile reprezentate în această comisie: Arad, Alba, Dâmboviţa, Neamţ şi Suceava. Deocamdată, există mai multe variante pentru majoritatea posturilor, discuţiile urmând să se întindă pe durata mai multor zile. Printre candidaţii cu cele mai multe şanse se numără Mihail Vasile Ozunu, fostul director al Colegiului Naţional de Apărare, însă postul în care urmează să fie numit stă sub semnul întrebării. Este vorba de şefia Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat sau a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Într-o situaţie similară se află şi avocatul Gabriel Biriş. Liderii PD-L îl doresc pe acesta drept secretar de stat în Ministerul de Finanţe, la departamenul Legislaţie. Nu este exclusă nici varianta preluării şefiei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, însă pentru conducerea acestei instituţii este luat în calcul şi Sebastian Bodu, cel care a mai condus ANAF în perioada în care PD s-a aflat la guvernare.

Foarte probabilă este şi varianta ca Răzvan Murgeanu să demisioneze din postul de viceprimar al Capitalei pentru un post de secretar de stat în ministerul lui Vasile Blaga, cel al Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Murgeanu este nemulţumit de actualul său statut în Primăria Generală datorită faptului că primarul Sorin Oprescu ar încerca să-i limiteze sever atribuţiile. El ar urma să devină şeful departamentului care se ocupă de construcţia de locuinţe.

Europarlamentarul Marian Zlotea este la un pas de nominalizarea ca preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Zlotea a mai îndeplinit funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.