MENIU

Concurs: WIZZitează Europa: Barcelona, oraşul spectacol

Foto: davaulttravel.com
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Foto: egirl.ro
Foto: egirl.ro
Foto: minman.com
Foto: esiweb.org
Foto: the-bear-den.com
Foto: tianainespana.blogspot.com

Capitala turistică a Spaniei, Barcelona este destinaţia de vacanţă preferată a milioane de oameni din întreaga lume. Şi nu fără motiv. Barcelona îţi încântă simţurile la orice pas prin peisajele sale, operele de artă monumentale sau istoria sa. Barcelona este un oraş care trebuie savurat, şi nu doar vizitat.

Barcelona uimeşte încă din primele momente ale vizitei prin arhitectura sa plină de decoraţiuni, prin atenţia asupra fiecărui detaliu. Acest lucru i se datorează în mare parte operei lui Gaudi, o emblemă a Barcelonei, arhitect care prin operele lui a creat pentru acest oraş un aer aparte.

Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turişti, de a se plimba de la rămăşiţele romane spre cetatea medievală, şi spre oraşul modern cu bulevardele sale deschise şi pieţele largi care te invită la câteva minute după odihnă înainte să porneşti din nou în căutarea celor mai frumoase obiective turistice ale Europei. 

Barcelona se laudă cu unele din cele mai frumoase clădiri din lume, lucru datorat în mare parte marelui Antoni Gaudi, arhitect spaniol aparţinând curentului modernist care s-a remarcat prin stilul său unic şi designurile individualiste.  

Cea mai uşoară modalitate de a vizita oraşul este Autobuzul Turistic. Barcelona pune la dispoziţia turiştilor maşini care acoperă trei rute (Roşie, Albastră şi Verde) şi au 44 de opriri, în principalele puncte de atracţie ale metropolei. Cu acelaşi bilet, cobori la oricare dintre staţiile de pe traseu, vizitezi ceea ce doreşti, după care te urci în următorul autobuz turistic.

Odată cu achiziţionarea biletului de călătorie primeşti şi vouchere cu discounturi semnificative, valabile pentru multe dintre obiectivele turistice de pe traseu, dar şi hărţi turistice. Autobuzul este dotat cu un ghid informativ, în şase limbi de circulaţie, care anunţă staţiile şi oferă informaţii utile privind obiectivele turistice incluse pe traseu.

Un bilet de o zi costă 20 euro, pentru adulţi şi 12 euro, pentru copii până în 12 ani.

Obiective turistice care nu trebuie ratate în Barcelona

Parcul Guell este o gradină cu elemente arhitectonice deosebite, situată în partea superioară a colinei El Carmel în districtul Gracia al Barcelonei. A fost proiectat de arhitectul Antonio Gaudi şi construit între anii 1900 - 1914. În 1984 a intrat în patrimoniul mondial UNESCO. Având o suprafaţă de peste 3 hectare, grădina combină numeroase elemente arhitecturale şi de artă, oferind vizitatorilor numeroase surprize.

Dintre casele ce poartă semnatura lui Gaudi cele mai cunoscute, şi poate şi cele mai impresionante sunt "La Pedrera" şi "Casa Batllo". Situate la 10 minute de mers pe jos una de cealaltă, ambele se oferă în întregime ochilor vizitatorilor, fiind posibil un tur complet, până pe acoperişurile cu forme ciudate ce oferă o panorama incredibilă asupra Barcelonei.

Sagrada Familia, capodopera neterminată a lui Antoni Gaudi este poate cel mai reprezentativ obiectiv turistic al Barcelonei. Construcţia clădirii a început în 1882 şi şi se va finaliza abia peste 30 de ani, Biletul de intrare la Sagrada Familia costă 11 euro. 

Dacă aţi ajuns la Barcelona, ar fi păcat să nu ajungeţi şi la Muzeul Naţional de Artă Catalană din Parc de Montjuic, unde găsiţi opere originale ale marilor artişti catalani printre care Picasso şi Gaudi. Montjuic poartă numele unui cimitir evreiesc, din Evul Mediu, şi a avut o istorie tristă, aici fiind şi castelul folosit de Franco pentru execuţii. La Montjuic se poate ajunge şi cu trenul turistic, care pleacă din Piaţa Spaniei. Veţi fi încântaţi de Fântâna Magică, de la picioarele Palatului Naţional, un spectacol de lumini şi muzică. În plus, panorama Barcelonei vazută de la înalţimea treptelor Palatului Naţional este minunată.

Vacanţa în Barcelona nu este completă fără petrecerea unei seri pe cel mai animat bulevard din oraş: Rambla. Aici poţi mânca la unul din sutele de restaurante ce au mesele amplasate direct pe trotuar, poţi privi la spectacolele ad-hoc date de numeroşii artişti care şi-au dat întâlnire aici, îţi poţi face o caricatură sau poţi cumpăra vederi şi suveniruri. Plimbarea pe acest bulevard te scoate la port, unde statuia lui Cristofor Columb veghează imprejurimile. Aici găseşti o gamă largă de restaurante, în special cu preparate marine.

Citeşte regulamentul concursului