MENIU

Concurs REALITATEA.NET: Vacanţă pe meleagurile autohtone

upload3
upload2
upload1

Vacante.realitatea.NET şi Interra ţi-au pregătit o surpriză care îţi va transforma vacanţa de Paşti într-o experienţă de neuitat. Un sejur de 5 zile în Oraşul Luminii, Lisabona, este premiul pe care-l poţi câştiga participând la concursul “Vacanţă de Paşti la Lisabona”.

Cea mai frumoasă vacanţă a fost de Paşte anul trecut cand am mers la Covasna.Totul a fost minunat. La Covasna am descoperit aer curat de munte, mirosul de pucioasă şi oameni primitori deşi se spune exact contrariul despre ei.

Fiind aproape de Braşov am mers să vizitez şi Biserica Neagră pe zidurile căreia încă se mai zăreau urmele lăsate de gloanţe. Cel mai mult m-a impresionat Cetatea Râşnov, situată pe vârful unui munte. A fost o privelişte încântătoare, cetatea păstrându-se de atâtea sute de ani şi reuşind să ilustreze viaţa strămoşilor noştri. Zidurile înalte, porţile ferecate, căsuţele din lut una şi una, fântâna cetăţii construită de cei întemniţaţi timp de 40 de ani, ruinele bisericii, muzeul cetăţii cu diverse obiecte casnice ale strămoşilor (pumnale, arme, unelte, îmbrăcăminte) toate reprezintă o frântură din istoria românilor. Deşi era în luna mai pe vârfurile munţilor din masivele Făgăraş şi Bucegi se zărea o mare de zăpadă.

În ultima zi a acestei minunate vacanţe am mers la lacul Sf. Ana, singurul lac vulcanic din ţară. Lacul este într-un crater vulcanic înconjurat de pădure, cu apă limpede. În apropierea lacului este şi bisericuţa Sf. Ana, legenda spunând că aceasta şi-a petrecut viaţa aici în pusnicie. Din păcate sejurul a durat doar 3 zile, timpul zburând pe nesimţite şi trebuind să ne întoarcem acasă. Imaginea cetăţii, munţii, izvoarele de munte, valea zânelor, semeţia Tâmpei, pasul Oituz cu spiralele sale, toate acestea am încercat sa le imortalizez în zeci de fotografii pe care le păstrez ca amintire vesnică. România e frumoasă şi are nenumărate locuri ce merită să fie văzute şi admirate!

Mai multe articole despre:
Făgăraş Braşov concurs Covasna Bucegi