MENIU

Concurs de improvizaţie la Teatrul Naţional din Tg. Mureş

Foto: www.berklee.edu

Conducerea Teatrului Naţional din Tg Mureş a anunţat că, de 1 mai, organizează un concurs de improvizaţie, spectacol la care biletul a costat un leu şi în care au fost implicaţi aproape toţi actorii companiei „Liviu Rebreanu”.

„Campionatul de improvizaţie este prin definiţie un spectacol de divertisment pur, întotdeauna altfel, un „meci” unic, interactiv, de aproape două ore de haz nebun, terapeutic, în care actorii joacă şi se joacă între ei, atrăgând mereu spectatorii în întrecere”, a declarat Rodica Băiţan, secretarul literar al Teatrului Naţional. Practic artiştii urcă pe scenă fără niciun scenariu şi improvizează potrivit sugestiilor publicului.

„În luna mai, Teatrul Naţional Târgu-Mureş programează acest spectacol în fiecare seară de vineri. Ziua este din ce în ce mai lungă, aşa că Teatrul de Noapte este cel care va găzdui, în fiecare vineri, începând cu orele 21.00, şi această ultimă premieră ai actorilor Naţionalului „antrenaţi” intens de Vlad Massaci şi Mihaela Sârbu”, a adăugat Rodica Băiţan.

„Şi ca să se convingă cât mai mulţi de adevărul celor de mai sus, şi pentru ca nimeni să nu lipsească, astăzi 1 mai, atunci când actorii muncesc de Ziua Muncii, pentru ca spectatorii să se distreze, biletul de intrare va costa doar un leu”, a mai spus Băiţan, secretarul literar al teatrului.

Unul dintre actori, Liviu Topuzu, a afirmat că este necesară o mare doză de spontaneitate pentru că cerinţele spectatorilor pot fi imprevizibile.
Mai multe articole despre:
actori concurs improvizaţie