MENIU

Concurenţii finalişti la Olimpiadele Comunicării îşi vor prezenta public campaniile, pe 18 şi 19 mai

Foto: adrianbideaua.wordpress.com

Cele 45 de echipe ajunse în finală la Olimpiadele Comunicării 2009 îşi vor prezenta, pe 18 şi 19 mai, la Palatul Parlamentului, campaniile pe care le-au pregătit timp de doua săptămâni pentru un "client" real ales prin tragere la sorţi, informează organizatorii.

Prezentările publice sunt, de altfel, punctul culminant al desfăşurării competiţiei Olimpiadele Comunicării. La acest eveniment, concurenţii trebuie să-şi susţină campania de comunicare în faţa juriului, a clientului şi a publicului din sală. Juriul concursului este format din specialişti din publicitate, relaţii publice, comunicare politică şi instituţională.

Până să ajungă în finală, concurenţii au avut parte de provocări pe cât de reale, pe atât de diverse din partea "clienţilor". La proba Comunicare Politică, au fost alese zece echipe finaliste, iar printre "clienţii" pe care i-au primit se numără următorii politicieni: Adriana Săftoiu ( PNL), Corina Creţu (PSD), Ramona Mănescu (PNL), Attila Korodi (UDMR), Victor Ponta (PSD), Bogdan Olteanu (PNL) şi Roberta Anastase (PDL).

La proba Relaţii Publice s-au calificat 13 echipe, care au lucrat pentru "clienţi" precum Tuborg România, RBS Bank România, Raiffeisen Bank, Coca Cola HBC România, BCR, Petrom sau Fundaţia Sensiblu. Cerinţele acestor clienţi pentru echipele finaliste au fost, în general, să realizeze o campanie cu scopul de a obţine sau de a menţine încrederea publicului important pentru companiile respective.

Pentru a ajunge în finala probei Advertising, fiecare dintre cele zece echipe calificate a primit un "client" din rândul brandurilor comerciale. Scopul campaniilor comandate echipelor a fost influenţarea consumatorilor în procesul de achiziţie a unui anumit brand. Printre "clienţii" de la această probă s-au numărat Gillette, Jurnalul Naţional şi Jack Daniel's. 

La proba Comunicare Instituţională au ajuns în finală zece echipe, iar "clienţii" au fost ministere, agenţii de stat şi alte instituţii publice. În aceste condiţii, campaniile cerute la această probă au vizat interesul public, echipa care a "lucrat" pentru Ministerul Educaţiei, de pildă, primind următorul brief: "Realizarea unei campanii de conştientizare şi sensibilizare a părinţilor cu privire la segregarea în şcoli, fenomen care îi are va victime pe elevii romi. Se urmăreşte obţinerea sprijinului lor penru combateresa segregării prin educaţia incluzivă".

La cea de-a noua ediţie a Olimpiadelor Comunicării participă 600 de studenţi sau masteranzi, care îşi doresc o carieră în publicitate sau relaţii publice, informează organizatorii.Festivitatea de premiere, momentul mult aşteptat atât de concurenţi, cât şi de cei care le-au fost "clienţi", va avea loc pe 22 mai.

Mai multe articole despre:
studenţi campanie