MENIU

Compania rusească GAZ doreşte crearea unei companii împreună cu Magna şi Opel

Foto: shutterstock.com

Producătorul rus de automobile GAZ a confirmat că este interesat de crearea unei companii cu capital mixt împreună cu firma canadiană Magna şi cu Opel, în cazul în care Opel va fi preluat de un grup de investitori.

Producătorul canadian de piese auto Magna concurează cu Fiat pentru preluarea Opel, subsidiara europeană a producătorului american General Motors (GM). Deşi o serie de declaraţii au indicat că firma rusească GAZ, care are datorii foarte mari, ar putea fi interesată de preluarea Opel, reprezentanţi ai companiei au negat că ar avea vreo legătură cu oferta de preluare. GAZ este deţinută de miliardarul rus Oleg Deripaska.

Reprezentanţii GAZ au negat îndelung orice implicare în proces şi au declarat că nu au nevoie de Opel într-un moment în care se află într-un proces de restructurare a operaţiunilor sale din Rusia.

Premierul rus Vladimir Putin a declarat la sfârşitul săptămânii, însă, că Magna a cerut companiei GAZ şi unor instituţii financiare ruseşti al căror nume nu a fost precizat să facă o ofertă pentru un pachet de acţiuni la Opel.
Mai multe articole despre:
Rusia auto gaz Opel autoturisme Magna