MENIU

Comitetul Olimpic Internaţional a renunţat la traseul internaţional al flăcării olimpice

Foto: http://news.xinhuanet.com

Traseul internaţional al flăcării olimpice nu va mai fi făcut după ce Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a luat această hotărâre joi, în cadrul unei reuniuni ce a avut loc la Denver, informează AFP.

"Am hotărât că este mai bine ca traseul flăcării olimpice să fie făcut în interiorul graniţelor ţării organizatoare", a afirmat directorul executiv al CIO, Gilbert Felli.

În 2008, în timpul periplului flăcării olimpice au avut loc mai multe incidente, totul culminând la Paris cu stingerea simbolului Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Astfel, organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver din 2010 şi de la Londra din 2012 au hotărât să facă un traseu naţional pentru simbolul olimpic. CIO a anunţat deja ca va sugera acelaşi lucru şi organizatorilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci din 2012.

Flacăra olimpică este aprinsă la Olympia, în Grecia, şi până acum a fost purtată pănă în oraşul gazdă de către mai mulţi atleţi. Flacăra joacă un rol important la ceremonia de deschidere şi arde pe tot parcursul Olimpiadei. Torţa olimpică a fost introdusă la Olimpiada din 1936 de la Berlin.
Mai multe articole despre:
traseu Flacăra Olimpică Torţa Olimpică