MENIU

Comisiile se întorc la LPF începând din sezonul viitor

Foto: www.frf.ro

Membrii Adunării Generale a FRF au hotărât, luni, ca începând din sezonul 2009/2010 comisiile de judecată să se întoarcă în subordinea Ligii Profesioniste de Fotbal. Dintre cele cinci comisii existente în prezent vor rămâne doar două, conform votului majorităţii în cadrul AG de la Casa fotbalului, urmând să fie înfiinţată şi o a treia instanţă, Comisia de Recurs.

Revenirea comisiilor de judecată în subordinea LPF trebuie să fie validată şi de Comitetul Executiv, programat pe 1 iunie.

La propunerea grupării Universitatea Cluj, majoritatea a votat ca din cele cinci comisii existente să rămână doar două, Comisia de Disciplină şi Camera Naţională pentru soluţionarea Litigiilor. Comisia de Apel, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal şi comisia pentru Statutul Jucătorului au fost desfiinţate, însă începând din 2009 va lua fiinţă Comisia de Recurs.

În cadrul AG a FRF s-a votat şi o modificare a regulamentului: la articolul 56 a fost introdus un alineat conform căruia LPF va putea administra Comisiile, ceea ce până acum nu era posibil. Astfel, la LPF se vor judeca toate litigiile legate de primul eşalon, în timp ce restul vor fi soluţionate la FRF.

La Adunarea Generală a FRF au participat 207 dintre cei 296 de reprezentanţi ai membrilor afiliaţi, însă dintre aceştia 18 au fost propuşi pentru dezafiliere. Şedinţa a fost condusă de membrii Comitetului Executiv şi la lucrări a participat şi Octavian Bellu, secretarul de stat al MTS.

Mai multe articole despre:
LPF FRF regulament comisii adunare generală