MENIU

Comisia juridică din Senat a amânat o decizie în cazul Şerban Mihăilescu

Foto: evz.ro

Scandal la Comisia Juridică din Senat pe tema dosarului penal al senatorului PSD Şerban Mihăilescu, zis şi Micky Şpagă. Reprezentanţii PD-L îl acuză pe şeful comisiei, social-democratul Toni Greblă, că a ascuns intenţionat un document oficial al procurorului general Laura Codruţa Kovesi. Potrivit celor de la PD-L, Greblă a ascuns scrisoarea de la Parchet cu scopul de a obţine o amânare a deciziei în dosarul lui Şerban Mihăilescu.

După ce au decis să ceară, în regim de urgenţă, un răspuns de la DNA dacă mai există probe suplimentare în dosarul lui Şerban Mihăilescu, senatorii au descoperit după vot că un răspuns pe acest subiect exista deja încă de pe vremea comisiei juridice din mandatul anterior.

Senatorul PDL Iulian Urban a susţinut chiar că preşedintele Comisiei Juridice, Toni Greblă, i-ar fi cerut secretarei comisiei să secretizeze adresa Parchetului, iar votul s-a dat în necunoştinţă de cauză. "Am plecat  de la premisa că nu există o adresă de răspuns de la Parchet. Spre surprinderea noastră, mă refer la senatorii PDL, am aflat că de fapt adresa de răspuns de la Parchetul de pe lângă ICCJ a sosit la comisia juridică din 9 decembrie 2008. Noi am aflat de existenţa acestei adrese numai astăzi, la sfârşitul şedinţei, după vot", a explicat el. Întrebat cum au aflat de existenţa acelui document, Urban a spus: "A fost chemată secretara comisiei care ne-a spus că această adresă a fost introdusă la o mapă secretă, care a fost ţinută la un fişet din dispoziţia preşedintelui comisiei juridice, domnul Toni Greblă". 

În replică, Greblă a precizat că nu ştia conţinutul acelui document, că nu a cerut secretizarea acestuia şi că Iulian Urban a fost unul din cei care au cerut în comisie ca Senatul să se adreseze Parchetului pentru a afla dacă există probe în plus.

Comisia juridică s-a întrunit în această după-amiază pentru a analiza dosarul senatorului PSD Şerban Mihăilescu, în condiţiile în care, la nivel politic, s-a decis accelerarea trecerii de Parlament atât a acestuia, cât şi a celui privindu-l pe Adrian Năstase.