MENIU

Comisia de Disciplină nu va mai putea anula sancţiunile dictate de arbitri

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, că erorile arbitrilor privind eliminările sau avertismentele nu mai pot fi îndreptate de Comisia de Disciplină. decât în cazul în care centralul sancţionează un alt jucător decât cel vinovat, s-a stabilit în CEx al FRF.

"Îndreptarea unei erori de arbitru nu va mai fi făcută de Comisia de Disciplină, decât dacă acesta va acorda greşit cartonaş unui alt jucător", a spus Sandu.

Decizia a fost luată luni, în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Pe parcursul acestui sezon Julio Cesar (Dinamo) şi Stelian Stancu (FC Timişoara) au fost iertaţi de suspendări, după cartonaşe roşii primite eronat în timpul meciurilor.

Oficialul FRF a mai afirmat că i-a cerut preşedintelui CCA, Gheorghe Constantin, să sancţioneze drastic acei arbitri ale căror greşeli sunt evidente: "I-am cerut preşedintelui CCA să-i sancţioneze pe acei arbitri care greşesc. Dacă arbitrii nu sunt în stare să conducă un meci, să se lase de meserie. Să fie pedepsiţi, pentru că nu îmi place ce văd".
Mai multe articole despre:
sancţiuni Comisia de Disciplină arbitri anulare