MENIU

Comisia de cultură a Camerei îi va chema la audieri pe angajaţii Departamentului de ştiri al TVR

Foto: REALITATEA.NET

Preşedintele Comisiei de cultură, Raluca Turcan, a declarat că săptămâna viitoare vor fi chemaţi la audieri angajaţii Departamentului de ştiri din TVR, pentru a-şi prezenta nemulţumirile privind funcţionarea instituţiei cuprinse în memoriul adresat Comisiei, urmând să fie audiat şi Alexandru Sassu.

Democrat-liberala Raluca Turcan a precizat miercuri, pentru NewsIN, că, după audierea reprezentanţilor televiziunii publice care au semnat memoriul transmis Comisiei de cultură şi mass-media din Camera Deputaţilor, va fi invitat în faţa forului parlamentar şi preşedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu reclamaţiile angajaţilor. Turcan a apreciat că este "puţin probabil" ca, la finalul acestor audieri, Comisia de cultură să decidă înfiinţarea unui for de anchetă în cazul Departamentului de ştiri din TVR.

"Am decis ca, până săptămâna viitoare, să-i contactăm pe cei care au trimis contestaţia şi să-i chemăm la audieri, să-şi susţină punctul de vedere, urmând ca, ulterior, să ascultăm şi părerea celeilalte părţi, inclusiv a domnului Sassu.  La final, vom formula o concluzie: fie vom face o serie de solicitări către instituţii, în funcţie de neregulile descoperite, la TVR sau la Curtea de Conturi, fie vom propune înfiinţarea unei comisii de anchetă. Cred că cea din ultimă soluţie este puţin probabilă însă", a comentat Turcan.   

Preşedintele Comisiei de cultură şi mass-media a Camerei Deputaţilor, Raluca Turcan a declarat marţi, pentru NewsIn, că va cere în cadrul Comisiei o anchetă privind nemulţumirile pe care le au angajaţii Departamentului de ştiri al postului public de televiziune.

Deputatul PDL Raluca Turcan a afirmat că la Comisia de cultură şi mass-media a fost înregistrată o sesizare semnată de mai mulţi angajaţi ai Departamentului de ştiri al TVR în care aceştia reclamă faptul că Mădălina Rădulescu a fost numită ca director interimar al Departamentului, interimat care s-a prelungit fără să fie organizat un concurs pentru ocuparea postului.

De asemenea, în petiţia angajaţilor se mai spune că directoratul lui Rădulescu a condus la scăderea audienţelor emisiunilor informative ale televiziunii publice şi la interferenţe ale politicului.

"Voi cere demararea unei anchete azi sau mâine când se va reuni Comisia într-o primă şedinţă. În urma acestei sesizări, putem să-i chemăm pe cei de la TVR pentru audieri să explice ce se întâmplă", a declarat Turcan.