MENIU

Comisia de anchetă Nemirschi a amânat raportul final pentru 18 septembrie

Foto: NewsIn

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă a modului în care au fost cheltuite fondurile alocate Programului Operaţional Sectorial de Mediu au decis, în unanimitate, să ceară Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor prelungirea termenului de depunere a raportului până pe 18 septembrie.

Formal, Comisia s-a întrunit marţi pentru a elabora raportul, conform termenului dat de plenul Camerei odată cu constituirea Comisiei pe 24 iunie, însă a decis să continue audierile în urma noilor elemente apărute din documentele oficiale primite de la Ministerul Mediului şi de la Garda Financiară. Conform deciziei membrilor Comisiei, vor fi rechemaţi la audieri reprezentanţii Unităţii de Coordonare şi Verificare a Achiziţiilor Publice (UCEVAP), ai Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), dar şi ai companiilor implicate în contractul anchetat, Ars Advertising şi Best Advertising.

Vicepreşedintele Comisiei Sulfina Barbu (PD-L) a propus colegilor săi să solicite un control al Gărzii Financiare la firma Best Advertising. Noile audieri sunt necesare pentru a se stabili dacă a existat sau nu o firmă subcontractoare, precum şi pentru a anliza rezultatele controlului Gărzii Financiare la firma Ars Advertising.

Toate aceste propuneri au fost supuse la vot, la pachet, de către preşedintele Comsiei Mircea Duşa (PSD) şi au fost aprobate în unanimitate. În consecinţă, Duşa a spus că raportul nu mai poate fi întocmit la timp şi a propus prelungirea termenului. "Nu ne mai putem încadra în termenul de raport şi, în consecinţă, propun să solicităm Biroului Permanent şi plenului Camerei Deputaţilor să prelungim termenul de depunere a raportului", a spus social-democratul. El a avansat data de 18 septembrie pentru elaborarea raportului. Data a fost aprobată, în condiţiile în care se încadrează în termenul de 60 de zile cu care poate fi preluingită activitatea Comisiei.

Comisia de anchetă a Camerei Deputaţilor analizează atribuirea directă de către Ministerul Mediului a unui contract de publicitate în valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising.