MENIU

Comerţul de cafea este şi el afectat de criză

Foto: coffee-exchange.com

Afacerile cu cafea nu au fost scutite de efectele crizei economice, dar situaţia pare să se îmbunătăţească pe zi ce trece. Investitorii nu sunt foarte îngrijoraţi de situaţia dificilă, pentru că sunt convinşi că cererea de cafea nu va dispărea prea curând.

Industria specialităţilor de cafea din Statele Unite a făcut faţă unei încetiniri în ritmul vânzărilor în ultima vreme, dar afaceriştii par în continuare dispuşi să investească. Mulţi dintre deţinătorii de companii au schimbat, în parte, profilul vânzărilor pentru a trece cu bine de criză.

Un director al unei companii distribuitoare de cafea a declarat că vânzările către hoteluri şi birouri au fost înlocuite de comenzile de la universităţi şi magazine mici. Tony Riffel, proprietarul companiei Octane Coffee, a declarat că oamenii sunt mai atenţi cu cheltuielile, în timpul crizei, dar nu sunt dispuşi să renunţe la calitatea adevărată. 

Specialiştii sunt de părere că majoritatea producătorilor nu vor avea probleme, dar afacerile mici vor supravieţui cu greu crizei. 

Mai multe articole despre:
afaceri vânzări Statele Unite cafea producători