MENIU

Combinatul Azomureş şi-a reluat activitatea

Foto: RTV

Activitatea combinatului de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu-Mureş a fost reluată de luni. Sute de oameni s-au grăbit să revină la lucru, sperând că nu vor mai fi nevoiţi să treacă prin perioade de şomaj tehnic sau disponibilizări.

Azomureş a chemat la muncă treptat angajaţii aflaţi în şomaj tehnic, începând cu 28 ianuarie. Conducerea combinatului spune că a decis reluarea completă a activităţii după ce preţurile îngrăşămintelor şi comenzile pentru export au crescut. De asemenea, mari speranţe vin şi de la Guvern, care a decis mai multe măsuri anticriză care favorizează societatea, printre acestea fiind şi subvenţiile din agricultură.

Conducerea Azomureş a decis oprirea temporară a producţiei din cauza problemelor economice legate de criza financiară mondială, dificultăţi care se concretizează în planul valorificării produselor, atât din cauza scăderii preţului acestora pe piaţa externă, cât şi din cauza scăderii drastice a cererii de îngrăşăminte chimice, în condiţiile lipsei de comenzi de pe piaţa internă.

Profitul Azomureş s-a ridicat la peste 196 de milioane lei (53,9 milioane euro) în primele nouă luni ale anului trecut, comparativ cu pierderile de 7,5 milioane lei din aceeaşi perioadă din 2007, ca urmare a creşterii preţurilor la îngrăşăminte pe piaţa internaţională, în prima parte a anului 2008.

Mai multe articole despre:
combinat şomaj disponibilizări Azomureş