MENIU

Comandantul forţelor armate din Azerbaidjan a fost împuşcat mortal

Foto: 7is7.com

Comandantul forţelor aeriene din Azerbaidjan, Rail Rzaiev, a fost împuşcat mortal în Baku, miercuri, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

"Confirmăm că a fost împuşcat la intrarea casei sale şi a murit la spital", a spus purtătorul de cuvânt Eldar Sabiroglu.

Potrivit presei, comandantul a fost împuşcat în cap. El este responsabilul azer cu cel mai înalt rang ucis din anii '90 încoace.

Comandantul în vârstă de 64 de ani tocmai ieşea din casă când a fost împuşcat. Cazul a fost predat Parchetului militar, iar deocamdată autorităţile nu au informaţii privitoare la motivele acestui asasinat, potrivit AFP.
Generalul asigura comanda forţelor aeriene şi de apărare antiaeriană din 1992.


Nijmedin Sadihov, şeful Statului Major azer, a declarat că în vecinătate erau câteva camere de supraveghere, care ar putea ajuta în anchetă. El a spus că nu ştie care ar putea fi motivul acestei crime.

"S-a tras un singur glonţ. Potrivit informaţiilor preliminare, maşina generalului era sub supraveghere de câteva zile", a explicat oficialul militar.
În contextul terorismului, Statele Unite avertizaseră la un moment dat că al-Qaida ar putea lovi ambasada lor din Baku.
Azerbaidjanul, care are bogate resurse de petrol, se află în Caucaz, unde Rusia şi SUA se luptă pentru influenţă. Tehnic, Azerbaidjanul este încă în război cu Armenia din cauza regiunii Nagorno-Karabah.