Coloana oficială a Premierului a încălcat regulile de circulaţie
Aglomeraţie, claxoane, înjurături, chiar şi ameninţări cu arma. Aceasta este atmosfera din traficul bucureştean. Cu cât eşti mai şef, cu atât te strecori mai rapid printre miile de autoturisme care aşteaptă cuminţi la semafor. Dacă eşti şeful Guvernului, nu mai ai astfel de probleme. Ajungi în câteva minute în orice colţ al capitalei, cu riscul să încalci regulile de circulaţie.
De câte ori nu aţi fost penalizaţi de şefi la serviciu pentru că aţi întârziat din cauza traficului? Există însă persoane care nu au astfel de probleme.
Bucureşti, Calea Victoriei, ora 10 şi 17 minute. Premierul Emil Boc îşi începe ziua de muncă. Iese din locuinţa de protocol, iar în faţă îl aşteaptă coloana oficială. SPP-iştii se aliniază şi pornesc spre Guver.
În mod normal indicatorul îi obliga pe şoferi să vireze la dreapta, pe Calea Victoriei. Asta însemna însă să ocolească foarte mult. Astfel, au ales o scurtătură, încălcând regulile de circulaţie.
Răspunsul premierului este că Serviciul de Protecţie şi Pază se ocupă de traseul său. SPP susţine că a ales varianta cea mai sigură. Explicaţia oficială sună astfel: "Traseul coloanei oficiale a fost ales din raţiuni de securitate. Coloana oficială are dreptul sã folosească astfel de trasee în anumite circumstanţe. Mai mult, traseul şefului guvernului n-a afectat siguranţa traficului. Pentru o astfel de abatere, adică nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor rutiere, un şofer obişnuit s-ar fi ales cu 4 puncte penalizare şi 5 puncte amendă".
Maşinile care ies de la Palatul Parlamentului virează frecvent la stânga, deşi e interzis
A fost o vreme când erau nemulţumiţi de preţurile de la restaurantul Parlamentului sau de cum sunt serviţi de personal. Pe urmă au fost indignaţi că li s-au tăiat din deplasările în străinătate. Acum au altă supărare: sunt obligaţi să încalce legea atunci când părăsesc curtea Palatului Parlamentului.
Dacă ai ieşit pe poarta Palatului Parlamentului cu maşina trebuie să virezi obligatoriu la drepta. Nu toţi parlamentarii sau funcţionarii Camerei Deputaţilor respectă însă regula de circulaţie. Şi nu se sfiesc s-o recunoască.
Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt Poliţia Capitalei, consideră că ceea ce s-ar putea face ar fi o sesizare prin care parlamentarii să solicite acest lucru. "Cine încalcă legea, răspunde potrivit legii", mai spune Ciocan.