MENIU

Colinde pentru martirii Revoluţiei în Piaţa Mare din Sibiu

Colinde pentru martirii Revoluţiei în Piaţa Mare din Sibiu

Eroii revoluţiei din decembrie 1989 au fost comemoraţi duminică seara la Sibiu prinr-un concerrt de colinde susţinut de Dumitru Furdui Iancu şi o retargere cu torţe a studenţilor Academiei Forţelor Terestre. În ciuda gerului pătrunzător câteva zeci de persoane au ţinut să asiste la eveniment ca un omagiu adus celor morţi în urmă cu 20 de ani pentru libertate.

Aproape 100 de persoane s-au adunat duminică seara în Piaţa Mare din Sibiu pentru a asista la concertul de colinde susţinut de îndrăgitul cântăreţ de muzică populară Dumitru Furdui Iancu în memoria celor 100 de sibieni ucişi în timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

După concert, preotul Ioan Streza din Răşinari, unul dintre conducătorii Revoluţiei de acum 20 de ani, a rostit un Tatăl Nostru în memoria celor care în 1989 şi-au dat viaţa pentru libertate şi democraţie în România.

Seara s-a încheiat cu o retragere cu torţe a studenţilor Academiei Forţelor Terestre prin centrul oraşului.

Sibienii prezenţi la eveniment au fost încântaţi de cele văzute şi spun că cei care s-au jertfit în 1989 nu trebuie uitaţi niciodată. În timpul Revoluţiei din 1989, la Sibiu au murit 100 de persoane, iar aproape 300 de oameni au fost răniţi.

Mai multe articole despre:
Sibiu Revoluţie comemorare eroi 1989 colinde Piaţa Mare