MENIU

Codruţa Kovesi despre dosarul Năstase: Am trimis cererea pe 10 martie când nu era campanie electorală

foto: NewsIN
Kovesi: Nu mi se pare normal ca proceduri parlamentare sau de orice altă natură să blocheze actul de justiţie.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat la RealitateaTV că a trimis la Parlament cererea de privind reluarea votului pentru permiterea începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase pe data de 10 martie. Kovesi a spus că nu poate fi acuzată că a trimis cererea în perioada campaniei electorale, de unde rezultă şi ideea că dosarele din justiţie ale politicienilor sunt făcute la comandă politică.

"Ceea ce astăzi s-a întâmplat în Parlament este o piedică pusă de politic actului de justiţie. Nu mi se pare normal ca proceduri parlamentare sau de orice altă natură să blocheze actul de justiţie. singurul care poate spune dacă o persoană e vinovată sau nu este judecătorul", a declarat Codruţa Kovesi care a explicat că după restituirea dosarelor la Parchet s-a făcut un studiu legat de cum este reglementată problema imunităţii în alte ţări ale UE şi s-a constatat că astfel de procedură nu există în Europa, aşa cum e reglementată la noi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a intervenit telefonic în cadrul emisiunii şi a declarat că într-adevăr solicitarea a fost transmisă la 10 martie, dar că nu a introdus-o pe ordinea de zi imediat în urma unei discuţii cu "liderii de grup din Parteneriat". "Am avut o discuţie cu liderii de grup din Parteneriat şi împreună am picat de acord ca până pe 15 mai, dată asumată pentru terminarea Codurilor, să nu introducem această solicitare, tocmai pentru că aveam în dezbatere Codurile. Codurile nu s-au terminat, dar eu la 15 mai am dat drumul acestei solicitări, informând liderii grupurilor că eu nu mai vreau să ţin această cerere", a declarat Anastase. 

Liderii grupurilor din Camera Deputaţilor sunt Viorel Hrebenciuc la PSD şi Mircea Toader la PDL.

 

Mai multe articole despre:
Adrian Năstase Parchet Codruţa Kovesi imunitate