MENIU

CM 2010 - Presa sârbă scrie că echipa naţională a îndeplinit "visul unei naţiuni"

Foto: blogfoto.wordpress.com

Presa din Serbia laudă echipa naţională pregătită de Antic pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010, performanţă venită după ce a învins reprezentativa României cu 5-0, în Grupa 7 a preliminariilor.

"Serbia s-a calificat la Mondial! Condusă pe margine de Radomir Antic, naţionala a îndeplinit visul unei naţiuni, calificându-se de pe primul loc al grupei, obţinut după ce a învins România cu 5-0. 'Toată lumea în atac' a fost tactica lui Antic, iar echipa a făcut acest lucru, fiind susţinută de zeci de mii de oameni din tribune. Românii au rezistat, dar jucătorii conduşi din teren de Stankovic au perseverat şi au deschis scorul", scrie Novosti.

Presa din Serbia adaugă că gazdele nu au fost mulţumite nici cu 3-0, deşi fanii erau mulţumiţi de joc şi mai ales de calificarea la turneul final, aşa că au mai marcat de două ori.

"Serbia a evoluat fantastic în faţa României, iar Antic şi elevii săi parcă erau în transă. Din primul minut a fost clar că selecţionerul avea în cap numai cele trei puncte. Am avut şi noroc la lovitura liberă executată de Mutu, mingea trecând puţin pe lângă poartă. Stadionul fierbea şi în cele din urmă a venit şi golul, după care a urmat dansul 'vulturilor'. Românii s-au predat complet, iar Lucescu nu a mai putut să schimbe ceva. Mutu a fost aplaudat când a ieşit de pe teren, semn că spectatorii recunosc valoarea unui jucător. Românii au plecat trişti de la Belgrad, deşi înainte de meci spuneau că vor un rezultat bun", scrie Sportske.

"Pentru astfel de momente merită să trăieşti. Am nişte băieţi de aur, au scris unele dintre cele mai strălucitoare pagini ale fotbalului sârb. Fanii merită acest lucru", a spus Antic.

Nikola Zigic a afirmat că Serbia a demonstrat tuturor cum trebuie jucat un meci de fotbal şi le-a promis fanilor că echipa va ajunge cât mai departe la turneul final din Africa de Sud.

"Vestiarele de pe Marakana n-au mai văzut o aşa explozie de bucurie. Şampania a sărit peste tot", mai scrie presa din Serbia. Zigic a suferit o lovitură în timpul celebrării calificării, dar aceasta nu a fost gravă, în timp ce Stankovic nu a fost lăsat să meargă pe jos până în centrul oraşului Belgrad.

Echipa naţională a României a pierdut cu scorul de 0-5 meciul disputat sâmbătă în faţa Serbiei, în Grupa 7 a preliminariilor CM 2010. Gazdele şi-au asigurat calificarea la turneul final din 2010.

Mai multe articole despre:
fani CM 2010 Radomir Antic