MENIU

Clujenii care au obţinut pemisul fraudulos nu au făcut niciun fel de cursuri

Foto: informatiiauto.ro

Clujenii care au obţinut permise în mod fraudulos nu au făcut niciun fel de curs. La probele teoretice primeau răspunsurile prin telefon, iar la cele practice se descurcau în teren. Procurorii DNA spun că pentru sume cuprinse între 2000 şi 3000 de euro, directorul unei şcoli de şoferi garanta obţinerea permisului.

Acesta colabora cu poliţiştii de la Înmatriculări cu care şi împărţea banii.

Reţeta a funcţionat de minune pentru şapte persoane, dar, şi pentru doi ofiţeri sub acoperire.

Până la anihilarea reţelei de la Serviciul Permise Auto şi Înmatriculări de către procurori, o cască de mici dimensiuni era suficientă pentru obţinerea unui permis de conducere.

Casca audio era instalată de către un instructor auto care, mai apoi, printr-un telefon, îi transmitea candidatului care se afla în sala de examen, răspunsurile corecte.

Instructorii care şopteau răspunsurile primea între 150 şi 300 de euro. Nu erau uitaţi nici cei care îi supravegheau pe candidaţi.

Întreaga afacere nu s-ar fi putut desfăşura fără complicitatea poliţiştilor care supraveheau sala de examen. Unul dintre aceştia a fost reţinut de procurorii DNA şi este acuzat că a primit sume cuprinse între 4900 şi 5600 de euro pentru a închide ochii la aceste ilegalităţi.

Candidaţii erau ajutaţi şi la proba practică. Aşa că cei care îi examinau primeau sume cuprinse între 150 şi 200 de lei.

Opt persoane, dintre cere patru poliţişti ai Serviciului de înmatriculări Auto şi patru instructori, sunt cercetate în acest dosar. Judecătorii au emis până acum două mandate de arestare pentru un instructor şi pentru un poliţist. 

Mai multe articole despre:
DNA Cluj soferi mită cursuri permise auto