MENIU

Clotilde Armand, VALIDATĂ definitiv ca primar al Sectorului 1! Noul edil USR PLUS - PNL a fost contestată de 125 de persoane. Prima REACȚIE

Clotilde Armand

Clotilde Armand a fost validată, marți, în funcția de primar al Sectorului 1, după ce instanța de la București a respins cele 125 de contestații. Decizia este definitivă.

Tribunalul București a decis marți, într-o ședință definitivă, să valideze mandatul de primar al lui Clotilde Armand la Sectorul 1 din București. Tribunalul a respins apelurile formulate de Daniel Tudorache - fostul primar al PSD și ale altor peste 120 de reclamanți.

”După o lună de zile de la alegerile locale câștigate democratic de mine prin votul cetățenilor din Sectorul 1, Tribunalul București a respins astăzi toate cele 125 de contestații depuse de: fostul primar PSD, actuali consilieri PSD, de rudele acestora și de angajați ai Primăriei Sector 1. Astfel, alegerea mea în fruntea Primăriei Sector 1 a fost validată definitiv.

Acum, fostul primar trebuie să ofere niște explicații procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani. Să fie foarte clar, fiecare funcționar și angajat al primăriei care a girat tunurile PSD în toți acești ani o să plătească în fața Justiției. Lucrurile nu vor rămâne așa. Avem de reconstruit și de devoltat un sector. Fără hoție și fără birocrație.

Stimați cetățeni ai Sectorului 1, de astăzi sunt primărția Dvs. Începem treaba!”, a fost prima reacție a noului primar al Sectorului 1.

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanţei a fost contestată.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, adică un număr de 36.455 de voturi.

Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi mai mulți saci cu voturi.

Mai multe articole despre:
clotilde armand