MENIU

Cişmigiu, singurul parc din Capitală care a scăpat de retrocedare

Foto: Realitatea TV

Zeci de bucureşteni revendică parcurile din Bucureşti. Potrivit Primăriei Capitalei doar pentru cel mai vechi parc al Capitalei, Cişmigiu, nu există nicio pretenţie. Edilii promit însă că nu se vor mai retroceda terenuri în parcuri, ci vor da la schimb terenuri în alte zone.

Cele mai multe revendicări există pentru parcul Herăstrău. Revendicări s-au înregistrat şi pentru parcurile Izvor şi Tineretului. La polul opus se află parcul Cişmigiu, cel mai vechi parc al Capitalei. Pentru acest parc nu are nimeni nicio pretenţie. Edilii promit însă că parcurile nu vor fi ciuntite.

Chiar şi aşa, Bucureştiul rămâne în continuare codaşă în Europa la capitolul spaţii verzi. La ora actuală în Bucureşti există 11,79 metri pătraţi de zonă verde. Potrivit normelor europene, autorităţile ar trebui să ridice acest indice la 20 metri pătraţi în 2010 şi la 26 metri pătraţi în 2013.

Spaţiul verde din Capitală s-a redus constant în ultimii 20 de ani, de la 3.471 de hectare, în 1989, la 2.247 de hectare anul trecut. La fel s-a întâmplat şi cu zonele de pădure din jurul Capitalei, care s-au redus considerabil în ultimele două decenii ca urmare a extinderii zonei rezidenţiale.
Mai multe articole despre:
Herăstrău retrocedare Cişmigiu Izvor pretenţii