Circulaţia pe mai multe drumuri din ţară, îngreunată din cauza poleiului şi a zăpezii
Iarna a revenit în forţă aproape în toată jumătatea de sud a ţării. Probleme mari sunt în nordul judeţului Mehedinţi, unde 3.000 de oameni au rămas fără energie electrică iar 3 sate sunt izolate. Fără curent sunt şi 38 de localităţi din Dolj, după ce mai mulţi copaci s-au rupt sub greutatea zăpezii. Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise, din cauza furtunii.
Drumul European care face legătura între Craiova şi Calafat este blocat din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, iar zeci de tiruri au rămas înzăpezite în apropiere de municipiul Calafat.
Autorităţile ieşene şi nemţene au intervenit cu utilaje de dezăpezire
pe mai multe drumuri din cele două judeţe pentru buna desfăşurare a
traficului, nefiind raportate incidente sau ambuteiaje
rutiere, în condiţiile în care stratul de zăpadă atinge zece centimetri
în unele zone.
Potrivit prefectului de Neamţ, pe alocuri
au apărut formaţiuni de gheaţă, însă acesta afirmă că, atât timp cât
temperaturile nu vor mai scădea, nu vor fi probleme în trafic.
La Iaşi, autorităţile au intervenit cu utilaje pe 12 drumuri judeţene,
cele mai afectate de precipitaţii fiind căile rutiere din zonele
Paşcani, Cotnari şi municipiul Iaşi, cât şi cele care fac legătură cu
judeţele Vaslui şi Suceava.
A nins puternic în tot judeţul Dolj, iar joi noapte circulaţia s-a defăşurat în condiţii grele. Două tiruri au derapat pe drumul european E 574 Craiova - Piteşti, în localitatea Pieleşti şi aproape toată noaptea, s-a circulat pe un singur sens.
Între Timişoara şi Foeni, două ambulanţe care mergeau la intervenţii au derapat şi au ajuns în şanţ, iar tractorul şi utilajul de deszăpezire venite să le remorcheze au rămas şi ele blocate în zăpada de pe şosea. O altă ambulanţă, în care se afla o gravidă, a rămas blocată două ore la Sibiş.
Şoferii plecaţi din Timişoara spre Foeni au avut nevoie de 5 ore ca să străbată cei 30 de kilometri de drum judeţean care leagă cele două localităţi. Vântul puternic a viscolit zăpada căzută în ultimele trei zile şi a adus-o pe şosea.
Probleme mari şi pe şoselele din nordul judeţului Mehedinţi. Aici ninge de miercuri dimineaţă, iar zăpadă depusă depăşeşte jumătate de metru. Vântul puternic face însă inutilă intervenţia drumarilor şi multe drumuri sunt impracticabile.
S-a circulat extrem de greu joi noapte din cauza zăpezii şi a viscolului. Drumul judeţean 606 C a fost blocat câteva ore între localităţile Butoieşti şi Tînţaru, unde pe o porţiune de trei kilometri s-a format polei.
Din cauza poleiului, circulaţia rutieră în judeţul Bacău se desfăşoară cu dificultate pe două şosele importante, şi anume: DN2, pe tronsoanele Orbeni – Bacău şi Bacău – Filipeşti şi DN11, între Bacău şi Oneşti.
Lucrătorii de la districtul de drumuri acţionează pentru înlăturarea stării de pericol de pe partea carosabilă.
Până la remedierea situaţiei, conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite deplasările, iar daca acestea sunt strict necesare, să fie prudenţi la volan şi să ruleze cu o viteză foarte redusă.
În zona Cheia, judeţul Prahova, ninge încă de miercuri, iar vântul viscoleşte zăpada. Traficul pe DN1 la ieşirea din Săcele spre Cheia a fost oprit aseară aproape o oră. Un tir a derapat şi a blocat ambele sensuri de circulaţie. Cozile de maşini s-au întins pe aproape un kilometru.
Chiar şi utilajele de deszăpezire au avut dificultăţi să ajungă în zonă. Din cauza stratului de 4 centimetri de zăpadă depus pe carosabil, maşinile circulă cu cel mult 10 kilometri pe oră. După ce un autotren a derapat şi a blocat ambele sensuri de circulaţie, s-au format cozi de câţiva kilometri.
Vizibilitate redusă pe cele două autostrăzi din cauza lapoviţei si a ninsorii
Centrul Infotrafic a anunţat că pe cele două autostrăzi se circulă în condiţii de vizibilitate redusă şi vânt puternic. Pe autostrada A1 Bucureşti–Piteşti precipitaţiile sunt sub formă de lapoviţă, iar pe Autostrada Soarelui sub formă de ninsoare.