MENIU

Circulaţia feroviară pe relaţia Cluj-Napoca - Câmpia Turzii a fost reluată

Foto: cfr.ro

Directorul Regionalei de Căi Ferate Cluj, Gheorghe Şurubaru, a anunţat, că un fir de traseu feroviar pe relaţia Cluj-Napoca - Câmpia Turzii a fost eliberat, iar circulaţia trenurilor poate fi reluată.

Potrivit lui Şurubareu, prin zona staţiei Boju, comuna Cojocna, unde linia de cale ferată a fost afectată de deraierea, luni după-amiaza, a unui transport de produse petroliere, va trece primul tren la ora 20.30, respectiv un personal cu destinaţia Câmpia Turzii.

''Primul tren care va trece pe aici pleacă din gara Cluj-Napoca la ora 19.50 şi ajunge în această zonă la 20.30. Mai sunt două vagoane pe celălalt fir, ele vor fi mutate mâine, după care vom trece şi la refacerea celuilalt fir. Firul doi va necesita reparaţii mai ample care vor include inclusiv terasament, ceea ce înseamnă că lucrările vor dura câteva zile, în mod cert", a declarat Şurubaru.

Pentru a elibera un fir de circulaţie muncitorii de la CFR au golit un vagon de 70 de tone încărcat cu motorină, după care l-au ridicat cu ajutorul a două macarale de pe şine. Totodată, a fost nevoie şi de repararea şi înlocuirea a trei stâlpi de electricitate pentru locomotive, care au fost dărâmaţi în urma deraierii.

Circulaţia feroviară dintre Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii a fost oprită începând de luni după-amiaza, când şapte vagoane ale unui transport petrolier aparţinând firmei private Uniferstrans au căzut în râpa de la marginea liniei de cale ferată şi alte trei au sărit de pe şine - unul dintre aceste vagoane a căzut peste al doilea fir de circulaţia feroviară, astfel încât niciun tren nu a mai putut circula prin zonă.
Mai multe articole despre:
CFR deraiere circulaţie feroviară vagon