MENIU

Circa 300 de persoane au pichetat vineri, între 9.00 şi 11.00, Primăria Municipiului Bucureşti

Foto: apropo.ro

Circa 300 de persoane au pichetat vineri, între orele 9.00 şi 11.00, Primăria Municipiului Bucureşti, activitatea primăriei nefiind însă întreruptă din acest motiv, au anunţat liderii Sindicatului Forum din Administraţia Publică.

Activitatea primăriei s-a desfăşurat normal pe parcursul pichetărilor de vineri dimineaţă, iar marţi sau miercuri reprezentanţii Ministerului Muncii îi vor chema la conciliere pe sindicaliştii Forum, iar dacă nu se va ajunge la o înţelegere, conflictul poate degenera în grevă de avertisment sau generală, a precizat preşedintele executiv al FNSA, Romel Neagu.

Din cele 300 de persoane care au participat la pichetare, peste 50 sunt angajaţi ai primăriei, ceilalţi fiind angajaţi din alte sectoare afiliaţi Sindicatului Forum din Administraţia Publică.

Motivul declanşării conflictului îl reprezintă eşuarea negocierilor contractului şi acordului colectiv de muncă la nivel de unitate în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pe fondul neprezentării repetate la convocările comisiei de negociere a reprezentanţilor angajatorului şi a primarului general al capitalei, a explicat liderul Sindicatului Forum, Gherdan Dumitru.

Sindicatul Forum din Administraţia Publică, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), afiliată la rândul său la CNS Cartel Alfa, este constituit din salariaţi bugetari la nivelul autorităţilor locale din Bucureşti şi are 1.600 de membrii, dintre care 450 sunt salariaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti.