MENIU

Circ în Comisia Ridzi: Olteanu l-a făcut "obraznic şi nesimţit" pe Păduraru

Foto: tintapnl.ro

Deputatul PNL, Bogdan Olteanu, a solicitat evacuarea din sală a unui consilier al ministrului Monica Iacob Ridzi, George Păduraru, după ce acesta s-a ridicat de pe scaun în timpul audierii în Comisia de anchetă deranjat de faptul că deputatul l-a făcut "obraznic".

Propunerea lui Olteanu a fost susţinută şi de preşedintele Comisiei, Alina Gorghiu, care a spus că prin faptul că George Păduraru, consilier al ministrului Tineretului, s-a ridicat de la masa de şedinţă a "sfidat" Comisia.

"Înainte de a răspunde la toate întrebările care urmează să vină am rugămintea către doamna preşedintă să mi se prezinte scuze, am venit aici în calitate de invitat, în momentul în care sunt făcut "obraznic şi nesimţit" vă spun cu sinceritate că mă ridic şi plec", a afirmat Păduraru, arătându-se iritat de faptul că cineva din Comisie, fără microfon, l-a făcut obraznic.

Acest fapt l-a enervat pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, deputatul PNL Bogdan Olteanu care i-a solicitat preşedintelui Comisiei, deputatul PNL Alina Gorghiu, să îi citească invitatului Regulamentul Camerei ameninţând cu consecinţele legii penale. "Să-i atrageţi atenţia să se poarte cuvincios şi dacă nu se supune deciziilor Comisiei şi nu vine să ne spună tot ceea ce cunoaşte şi tot adevărul, va suporta consecinţele legii penale pentru că deja m-am săturat de atâta obrăznicie!", a exclamat Olteanu.

Deputatul PD-L, Gelu Vişan, a încearcat să îl calmeze pe Olteanu spunând că îl înţelege, cunoscându-i stilul "pasional", dar i-a mai spus că el nu consideră că cineva ar fi fost "obraznic". 

"Nu ştiu, cred că vă lipseşte Cristi Boureanu, dumneavoastră domnule Bogdan Olteanu. Aţi folosit cuvântul obrăznicie. Vi se pare că a fost cineva obraznic faţă de dumneavoastră?", a întrebat Vişan.

Preşedintele Comisiei, Alina Gorghiu, a susţinut că Păduraru intervenea prea mult pe textul întrebărilor puse de membrii Comisiei. "Ne spunea nouă care întrebări sunt potrivite, sau care întrebări nu sunt potrivite. I-am spus domniei sale de două ori că dacă nu vrea să răspundă are această posibilitate la dispoziţie, dacă nu, nu e cazul să facă aprecieri", a afirmat Gorghiu.

Păduraru a încercat să reia cuvântul, a solicitat din nou scuze din partea celor care l-au jignit, dar s-a ridicat de la masă, aşezându-se undeva în spatele sălii de şedinţă.

Acest lucru a stârnit indignarea celor doi deputaţi PNL, Alina Gorghiu şi Bogdan Olteanu, cel din urmă solicitând evacuarea din sală a consilierului, solicitare susţinută şi de Gorghiu, dar nesupusă ulterior la vot.

Vişan a reacţionat prompt şi a catalogat reacţia lui Olteanu ca fiind din vremea în care liberalul era preşedintele Camerei Deputaţilor. "Înţeleg că dumneavoastră când aţi condus camera aţi făcut mulţi oameni obraznici, aşa că nu-i niciun fel de problemă", a mai spus Vişan.

"Absolut şi să ştiţi că i-am scos şi din sală pe cei care nu au ştiut să se comporte cuvincios. Eu consider că această Comisie a fost sfidată de acesta care este un angajat al Guvernului României aflat în subordinea Parlamentului. Consider că ridicarea de la masă în timpul unei acţiuni de audieri este inadmisibilă, voi propune Comisiei să scriem ministrului pe această temă şi să cerem acţiuni disciplinare împotriva acestei persoane", a afirmat Bogdan Olteanu care şi-a susţinut propunerea de evacuare.

Gorghiu a insistat să fie supusă la vot propunerea de evacuare a lui Păduraru din sala de şedinţe, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

După audierea de către Comisie a vicepreşedintelui CNA, Ioan Onisei, deputatul PDL Gelu Vişan i-a cerut lui Păduraru să vină să-şi ceară scuze faţă de Comisie, iar consilierul s-a aşezat din nou la masa audierilor. Această idee i-a displăcut Aurei Vasile care a propus ca o decizie să fie luată la finalul lucrărilor. "Nu v-a chemat nimeni la masă", i-a spus Vasile lui Păduraru.

Totuşi, preşedintele Comisiei l-a invitat pe Păduraru să mai rămână în sala de şedinţe, deputaţii urmând să ia o decizie mai târziu.

Mai multe articole despre:
Bogdan Olteanu circ