MENIU

Cine este Simona Bucura-Oprescu, viitoarea ministră a Muncii. Are două arme de vânătoare cu lunetă și a absolvit Academia SRI

Simona Bucura Oprescu, viitoarea ministră a Muncii. Foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu

Partidul Social Democrat (PSD) a decis să valideze oficialul care se va afla la conducerea Ministerului Muncii, în persoana Simonei Bucura Oprescu, după ce Marius Budăi a demisionat din funcție săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, iar propunerea a fost deja trimisă către Klaus Iohannis.

Simona Bucura-Oprescu are o carieră politică extinsă, aflându-se la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. A fost aleasă inițial drept deputat în 2012, în timpul vechiului USL. Înainte de a intra în politică, ocupase diverse funcții de răspundere în sectorul privat.

Înainte de a deveni politician, Bucura-Oprescu a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, dar și general manager la firma Top Image între 2005 și 2010, având producția publicitară drept obiect de activitate .

În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura-Oprescu a absolvit Facultatea de Științe Economice de la Craiova. Are studii postuniversitare la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu are studii postuniversitare absolvite la Colegiul Național de Informații, din cadrul Academiei SRI.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Simona Bucura-Oprescu nu deține proprietăți imobiliare. Are un autovehicul achiziționat în 2019 în valoare de 9.000 de euro și a investit în titluri de trezorerie. Viitorul ministrul al Muncii are două credite în valoare totală de aproape 77.000 de lei iar sumele din conturile sale se ridică la 45.000 de lei și aproape 13.000 de euro.

De asemenea politicianul PSD a trecut în declarația de avere deținerea a două arme de vânătoare cu lunetă, în valoare de 6.000 de euro fiecare.

Citește și:  Ședință decisivă la PSD - cine vine în Guvern în locul lui Firea și al lui Budăi. Noile nume validate în fruntea Ministerului Familiei și Ministerului Muncii

În ultimul an fiscal, a câștigat 141636 RON ca îndemnizații de la Camera Deputaților.

Simon Bucura Oprescu s-a remarcat anul trecut cu un discurs susținut în fața ambasadorului chinez Sa Han Chunlin, care a vizitat în luna decembrie județul Argeș. La acel eveniment, Oprescu a afirmat că România ar avea un parteneriat strategic cu China, ceea ce este fals, și își afirma aprecierea față de intenția Chinei de a deschide la Pitești un Institut Confucius.

”Relaţiile dintre România şi China sunt relaţii consistente în baza parteneriatului strategic pe care îl avem (…). Mulţumim pentru faptul că în mod constant aveţi o colaborare excelentă cu comunităţile locale din România, iar că în Argeş poarta de intrare a Chinei este oraşul Mioveni. Apreciem preocuparea dumneavoastră şi pentru partea de mediul de afaceri şi pentru dorinţa de a pune în comun Argeşul şi regimul din China şi pentru partea de sănătate prin colaborarea cu Spitalul de la Mioveni şi pentru partea de educaţie şi apreciem foarte mult că intenţionaţi ca şi la Piteşti să fie un institut Confucius”, a declarat Simona Bucura Oprescu, potrivit presei locale.

Citește și:  Cine ar putea prelua Ministerul Muncii după demisia lui Marius Budăi - PSD a pregătit mișcarea de ultim moment