MENIU

Cinci români, aflaţi într-un microbuz, au murit într-un accident rutier în Ungaria - IMAGINI ŞOCANTE

Foto: RTV
Accidentul s-a petrecut între localităţile Deszk şi Klárafalva, la 26 de km de oraşul Szeged

Tragedie rutieră în Ungaria. Cinci români au murit după ce microbuzul cu care circulau a efectuat o depăşire neregulamentară şi a intrat într-un tir, tot românesc. Accidentul a avut loc luni dimineaţă lângă Szeged. Autoturismul în care se aflau cei cinci era înmatriculat în Spania.

Accidentul s-a produs la ora locală 04:30 când un microbuz care se deplasa dinspre Sziget înspre graniţa cu România a intrat în depăşire neregulamentară şi s-a izbit de un TIR înmatriculat în România.

În microbuz se aflau cinci cetăţeni români - un cuplu, soţ şi soţie, băiatul lor în vârstă de 12 ani şi încă doi cetăţeni români. Toţi au decedat în urma accidentului.

Din cauza accidentului, mult timp nu s-a putut circula spre Nădlac.

Potrivit site-ului de ştiri ungar www.index.hu, accidentul s-a petrecut între localităţile Deszk şi Klárafalva, la 26 de km de oraşul Szeged, iar cei cinci pasageri ai autoturismului, înmatriculat în Spania, şi-au pierdut pe loc viaţa. A fost nevoie de trei echipaje de descarcerare pentru a scoate trupurile neînsufleţite din maşină.

Televiziunea Hir TV relatează că vina pentru producerea accidentului ar aparţine şoferului autoturismului spaniol, care a depăşit fără să se asigure.

"Maşina înmatriculată în Spania se deplasa dinspre Deszk spre Makó, când, într-o curbă spre dreapta, a intrat în depăşire, unde s-a lovit frontal de tirul care venea din sens opus. Toţi cei cinci şi-au pierdut viaţa la faţa locului", a declarat pentru Hír TV, Tuczakov Szilvána, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene din Csongrád.