MENIU

Cigrinski, făcut cocktail la Barcelona

Foto: www.as.com

Amatorii de cocktail-uri din Barcelona au cartierul general la Boadas încă din 1933. În cei 76 de ani scurşi de atunci, în acest local s-au servit 800 de cocktail-uri diferite. Iar acum a venit vremea celui cu numărul 801, botezat după cel mai recent transfer al echipei "blaugrana", Cigrinski.

Cocktail-ul Cigrinski este opera barmanului Jeronimo Vaquero. El recunoaşte că a inventat băutura la sugestia unui jurnalist. Reţeta amestecului este următoarea: două părţi votcă, o parte suc de lămâie, o alta de afine, bere de ghimbir, două felii de castravete şi o cireaşă.

Inventatorul cocktail-ului recomandă şi cum trebuie consumată băutura: "Cel mai bine este să se bea cu înghiţituri mici, fără grabă. Este foarte răcoritoare şi digestivă, ideală pentru după-amiază. Se serveşte în pahar mare".

Operaţiunea nu a fost tocmai uşoară. "Am studiat personajul, care este înalt şi puternic. Aşa că trebuia un amestec tare, aşa că votca şi paharul mare erau indispensabile", a povestit Jeronimo.

Noul cocktail a fost "lansat" deja de câteva zile şi, potrivit lui Vaquero, are mare priză la "public". Cigrinski este primul fotbalist al Barcelonei căruia i se dedică un cocktail, chiar dacă foste glorii ale echipei catalane erau clienţi fideli ai localului. "Cesar şi Kubala erau clienşi fideli. Sâmbăta veneau pe aici, iar duminică făceau meciuri memorabile", afirmă Jose boadas, fiul fondatorului localului.

Totuşi, cocktail-ul Cigrinski nu este primul care are legătură cu fotbalul. În 1979, FC Barcelona a câştigat Cupa Cupelor, după ce a învins în finală pe Fortuna Dusseldorf, la Basel, iar proprietarii localului au sărbătorit evenimentul lansând cocktail-ul "Barca campio".
Mai multe articole despre:
Barcelona bar cocktail amestec