MENIU

Ciclism: Danilo Di Luca a fost depistat pozitiv cu EPO CERA şi riscă o suspendare de 2 ani

Foto: www.sportlive.it

Ciclistul italian Danilo Di Luca a fost depistat pozitiv cu EPO CERA în timpul Turului Italiei, competiţie pe care a terminat-o pe locul secund, iar sportivul riscă o suspendare de 2 ani dacă şi eşationul B va fi pozitiv, informează AFP.

Di Luca are 30 de ani, iar în timpul Turului Ciclist al Italiei i-au fost luate două probe de sânge, pe 20 şi 28 mai, ambele fiind gasite pozitiv cu EPO CERA (n.r. o variantă îmbunătăţită a eritropoetinei, al cărei efect este mai îndelungat, iar sportivul nu trebuie să folosească substanţa dopantă de foarte multe ori). Probele de sânge ale rutierului au fost testate la un laborator din Paris, iar după aflarea rezultatelor acesta a fost suspendat pentru o perioadă nederminată, până se va lua o decizie finală în cazul său.

Ciclistul nu participă la Turul Franţei, dar trebuia să ia startul în competiţia Brixia Tour, iar pentru finalul de an îşi propusese să participe la Campionatul Mondial din Suedia, competiţie care reprezenta pentru el o prioritate.

La Turul Italiei, Di Luca a terminat pe locul secund, iar în timpul comptiţiei a reuşit să câştige şi două etape. El a deţinut Tricoul Roz al liderului până înainte de ultima etapă, când a fost depăşit în clasamentul general de rusul Denis Menciov.

EPO CERA este a treia generaţie de eritropetină îmbunătăţită şi a fost depistată pentru prima dată în vara anului trecut. Atunci, tot un italian, Riccardo Ricco, care ocupase unul dintre locrurile fruntaşe în Turul Italiei, a fost nevoit să nu mai participe la Turul Franţei, pentru că a fost depistat pozitiv. Printre cicliştii mai cunoscuţi care au fost depistaţi cu această nouă substanţă se mai numără germanul Stefan Schumacher, austriacul Bernhard Kohl şi italianul Davide Rebellin.
Mai multe articole despre:
dopaj ciclism Danilo Di Luca