MENIU

Chirtoacă a votat pentru apropierea de UE, Voronin pentru stabilitate

Foto: bbc.co.uk

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a declarat miercuri că a votat pentru stabilitatea Moldovei, în timp ce vicepreşedintele Partidului Liberal, de opoziţie, Dorin Chirtoacă a votat pentru relaţii mai bune cu UE, România şi Ucraina, relatează Unimedia.

"Am votat pentru stabilitatea Moldovei", a declarat Vladimir Voronin la ieşirea din secţia unde a votat, în jurul orei 08:30.

La polul opus, vicepreşedintele PL a spus că a votat "pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, inclusiv pentru relaţii bune de vecinătate cu România şi Ucraina". "Am votat pentru democraţie şi pentru viitorul copiilor în UE. Aşa cum spunea şi Ştefan cel Mare, Moldova nu este a boierilor, ci a urmaşilor urmaşilor noştri", a afirmat el.

Politicianul a subliniat că, deşi PL are observatori la secţii, "nu este exclus să existe fraude, din cauză că pentru unii alegători care nu vor vota în realitate ar putea să semneze persoane din interiorul secţiilor de vot".

Într-un sondaj dat publicităţii săptămâna trecută, liderul PDM, Marian Lupu, şi cel comunist, Vladimir Voronin, conduc în topul încrederii populaţiei.

Începând din martie, popularitatea lui Voronin a scăzut cu 5%, şi a ajuns la 17,8%, iar a lui Marian Lupu a crescut cu 5,3% ­ până la 11%. Pe poziţia a treia se situează Dorin Chirtoacă, cu 10%.