MENIU

Chelsea poate fi judecată din nou de FIFA, după ce a transferat un jucător de 11 ani!

Gruparea Chelsea Londra riscă să fie judecată din nou de FIFA, dacă formaţia franceză ASPTT Marseille va face plângere, deoarece echipa londoneză l-a transferat în luna octombrie a anului trecut pe Jeremy Boga, care avea 11 ani, informează "The Guardian".

Gruparea britanică a fost sancţionată acum câteva zile de către FIFA prin interzicerea efectuării de transferuri până în ianuarie 2011. Preşedintele clubului din Marseille, Robert Caturegli, susţine că echipa din Premier League a realizat transferul după ce i-a cazat la hotel şi le-a pus la dispoziţie o maşină părinţilor copilului.

El afirmă că de Boga erau interesate echipe precum Lyon, Marseille sau Bordeaux, dar tatăl jucătorului, care era divorţat şi mutat în Londra, a contactat clubul britanic. Chelsea a considerat că nu încalcă regulamentele în vigoare, deoarece jucătorul avea sub 12 ani şi nu avea nevoie de acceptul grupării franceze.

"Jucătorul era foarte talentat şi multe echipe erau interesate de el. Chelsea a găsit o soluţie şi a luat în Anglia toată familia, pe mama lui şi pe cei doi fraţi. Mama a primit o maşină să îi ducă pe copii la şcoală sau unde avea nevoie. El era în grupa noastră de copii sub 12 ani. Nu avea contract şi am crezut că nu ne putem adresa FIFA. Sunt sigur că oficialii lui Chelsea nu au încercat să reunească familia din motive sentimentale. Suntem prizonierii marilor cluburi", a spus Caturegli.

ASPTT va solicita asistenţa unei echipe de avocaţi pentru a afla dacă transferul nu încalcă Articolul 19 din regulamentul FIFA referitor la minori. Acesta prevede că un jucător se poate transfera în altă ţară doar dacă are peste 18 ani sau dacă familia lui se mută în respectiva ţară, dar din motive care nu au legătură cu fotbalul.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a spus în acest an în cadrul unei şedinţe a Parlamentului European că este de părere că transferurile tinerilor jucători reprezintă "trafic de copii".
Mai multe articole despre:
FIFA Chelsea Marseille suspendare transfer