MENIU

Chelsea l-a demis luni pe Luiz Felipe Scolari

Foto: premierleague.com

Chelsea Londra l-a demis luni pe Luiz Felipe Scolari din funcţia de antrenor principal, din cauza rezultatelor slabe din ultima vreme, se arată pe site-ul oficial al clubului.

Oficialii clubului au confirmat demiterea lui Scolari, motivându-şi decizia spunând că aceasta este singura şansă pentru rămânerea în cursa cuceririi unui trofeu. Interimar este asistentul Ray Wilkins.

"Din nefericire, rezultatele nu au fost cele la care am sperat. Pentru a mai păstra şanse la titlu şi la Champions League, am luat hotărârea de a face o schimbare. Căutările pentru un nou manager au început şi sperăm să anunţăm un înlocuitor în cel mai scurt timp. Până atunci, asistentul Ray Wilkins se va ocupa de echipă", se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al clubului.

Scolari a preluat funcţia de antrenor al lui Chelsea vara trecută, dar rezultatele slabe din ultima vreme au dus la demiterea acestuia.

Chelsea este acum pe locul 4 în Premier League, la 7 puncte în spatele liderului Manchester United.

Chelsea trebuie să-i plătească 17 milioane de euro lui Scolari în urma demiterii

Conducerea clubului Chelsea Londra este nevoită să achite suma de 17 milioane de euro fostului său manager, Luiz Felipe Scolari, pe care l-a concediat în cursul zilei de luni, şi care mai avea doi ani şi jumătate de contract cu gruparea de pe Stamford Bridge.

Tehnicianul brazilian, aflat în funcţie la echipa patronată de Roman Abramovici din iulie 2008, avea un salariu anual de aproximativ 7,2 milioane de euro.

În urma rezilierii angajamentelor lui Mourinho, Avram Grant şi acum a lui "Big Phil", oficialii finalistei Ligii Campionilor sunt nevoiţi să plătească despăgubiri în valoare de 45 de milioane de euro.

Potrivit publicaţiilor britanice, principalii favoriţi pentru înlocuirea lui Scolari sunt Roberto Mancini şi Franck Rijkaard, ambii fără angajamente în prezent.

Mai multe articole despre:
Chelsea Luiz Felipe Scolari