MENIU

Chelsea are interzis la transferuri un an

Foto: www.topnews.in

FIFA i-a găsit pe londonezi vinovaţi în transferul francezului Gaël Kakuta, de la Lens, astfel că ei vor mai putea cumpăra fotbalişti abia în iarna lui 2011.

FIFA i-a interzis grupării londoneze Chelsea, patronate de miliardarul rus Roman Abarmovic, să mai facă achiziţii de jucători până în ianuarie 2011, ca urmare a unui litigiu cu gruparea franceză RC Lens, pe marginea transferului fotbalistului Gaël Kakuta.

Acesta, în vârstă de 18 ani, a semnat cu gruparea de pe Stamford Bridge în 2008, însă francezii au reclamat faptul că nu şi-au dat acordul pentru realizarea tranzacţiei, iar FIFA crede că el a fost obligat de englezi să rupă înţelegerea cu Lens. În consecinţă, Chelsea este obligată acum să plătească lui Lens compensaţii în valoare de 130.000 euro, iar jucătorul a fost condamnat să plătească 780.000 euro, în solidar cu echipa lui Abramovic.

Mai mult, Kakuta nu are voie să evolueze pentru Chelsea în meciuri oficiale, pentru următoarele şase luni. O sancţiune asemănătoare, un an interzis la transferuri, a primit AS Roma, în iulie 2005, din cauza transferului lui Philippe Mexes, de la Auxerre. După şase luni, Curtea de Arbitraj Sportiv i-a ridicat însă sancţiunea.

Mai multe articole despre:
FIFA AS Roma Chelsea Auxerre RC Lens