MENIU

CFR Marfă a încheiat un contract de 55,95 milioane lei, pentru transportul cărbunelui către CE Turceni

Foto: media.photobucket.com

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă S.A. a încheiat un contract în valoare de 55,95 milioane lei cu producătorul de electricitate Complexul Energetic Turceni, pentru transportul cărbunelui către complex, potrivit unui anunţ de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Contractul a fost încheiat în urma unei licitaţii deschise organizate de CE Turceni, pentru care a fost primită o singură ofertă.

"Contractul este valabil un an, iar cantitatea diferă în funcţie de producţia companiei din fiecare lună. Cărbunele urmează să fie transportat de la Mina Drăgoteşti a complexului, dar şi de la Minele Plopşoru şi Motru, aparţinând Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), către termocentrala CE Turceni", au declarat reprezentanţii producătorului de energie electrică şi termică.

De asemenea, CFR Marfă a mai câştigat un contract de 120 milioane euro (fără TVA) pentru transportul a cel puţin 28 milioane tone de cărbune energetic, pe o perioadă de patru ani, către Complexul Energetic Craiova, declara în luna februarie pentru NewsIn directorul general interimar de atunci al societăţii, Călin Graţian.

CFR Marfă a fost înfiinţată la 1 octombrie 1998, după reorganizarea prin diviziune a Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române şi având statut de societate comercială pe acţiuni. Societatea are ca obiect principal de activitate efectuarea transportului de marfuri în trafic intern şi internaţional.

Complexul Energetic (CE) Turceni este cea mai mare centrală termică pe bază de lignit din România şi asigură 12,5% din consumul de energie la nivel naţional. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei. Înfiinţat în 2003, CE Turceni are o putere totală instalată de 2.310 MW şi trei mine de lignit.

Împreună, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova) acoperă circa o treime din producţia de electricitate a României, fiind, după Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, producătorii celei mai ieftine energii din ţară.