MENIU

CFR Cluj, de neînvins pe teren propriu

Foto: www.sportmax.ro

CFR Cluj a învins FC Vaslui cu scorul de 3-0 prin golurile lui Hugo Alcantara (17), Yssouf Kone (61) şi Cristi Panin (93), în etapa a 22-a din Liga I.

Ambele echipe s-au mobilizat încă din primele minute ale partidei. Jucătorii se luptă pentru balon, aşa că meciul nu duce lipsă de faulturi. După câteva lovituri libere, în minutul 17 Alcantara marchează cu capul, după ce Culio a executat o lovitură liberă.

Jocul este dinamic. Clujenii preferă execuţiile scurte. CFR Cluj şi FC Vaslui sunt echipele cu cei mai mulţi jucători străini titulari şi sunt apropiate ca valoare. Vasluiul şi Clujul nu s-au întâlnit decât de trei ori şi Vasluiul nu a câştigat niciodată. Deocamdată nici o înfrângere la Cluj cu toate că CFR a jucat cu echipe de top.

După eşecul de la Craiova, CFR-ul vrea cu orice preţ să-şi spele onoarea şi să învingă Vasluiul. Meciul se dovedeşte a fi echilibrat şi orice ocazie este exploatată la maxim.

În minutul 51 vasluienii au prima ocazie adevărată. Ghencev centrează în careu, însă Kirovski trimite pe lângă poartă. Dacă şutul ar fi fost dat pe spaţiul porţii cu siguranţă Stăncioiu n-ar fi avut nicio şansă să prindă mingea. Edi Stăncioiu a fost titular, pentru prima dată în acest an, după ce Nuno Claro a încasat patru goluri în meciul de la Craiova.

Jocul este tot mai dinamic. După o încercare nereuşită de a se apropia de poarta vasluienilor, Yssouf Kone nu se dă bătut şi în minutul 61 îl driblează pe Kuciak şi înscrie de la zece metri.

Chiar dacă sunt în avantaj ardelenii nu renunţă să atace poarta adversă. Dubarbier şutează din careu, în minutul 69, dar din fericire pentru vasluieni Kuciak e pe fază.

Când toată lumea ar fi crezut că meciul s-a încheiat, o lovitură liberă a mărit avantajul gazdelor şi meciul s-a încheiat cu scorul de 3-0, după golul înscris de Cristi Panin.

Cu Viorel Moldovan pe bancă, vasluienii se confruntă cu primul eşec, fiind primul meci în care moldovenii nu au înscris nici măcar un gol.

CFR-ul reuşeşte o victorie clară după un lung şir de partide chinuite.

Urmăreşte cele mai importante faze ale meciului CFR Cluj - FC Vaslui

Mai multe articole despre:
CFR Cluj FC Vaslui Yssouf Kone Dubarbier