MENIU

Cererile de eliberare făcute de doi militari din dosarul Ciorogârla se judecă în şedinţă secretă

Magistraţii Tribunalului Militar Bucureşti au declarat secretă şedinţa în care se judecă cererea de eliberare provizorie sub control judiciar în cazul militarilor Marian Dinu şi Marian Tudorache, pe motiv că dosarul Ciorogârla conţine aspecte ce vizează un interes de stat şi siguranţa naţională.

Instanţa Tribunalului Militar Bucureşti a suspendat, până la ora 12.00, judecarea cererii de eliberare făcută de Nicuşor Niţă, militarul arestat săptămâna trecută pentru furtul de la Ciorogârla, pentru a da răgaz apărătorului acestuia de a depune o cauţiune de 3.000 de lei.

Nicuşor Niţă le-a spus judecătorilor că are un venit de 1300 de lei şi două maşini, astfel încât instanţa a stabilit cauţiunea la 3000 de lei.

Tribunalul Militar Bucureşti judecă astăzi trei cereri de eliberare în cazul furtului de arme de la Unitatea Militară din Ciorogârla.

Primul dintre cei trei, Nicuşor Niţă, a făcut cerere de eliberare provizorie pe cauţiune, în timp ce Marian Dinu şi Marian Tudorache au făcut cereri de eliberare provizorie sub control judiciar.

Sigiliul unui depozit din Unitatea tehnică militară din Ciorogârla, judeţul Ilfov, a fost găsit rupt, pe 28 ianuarie, conform unor surse din Ministerul Apărării Naţionale. Cel puţin 51 de arme au dispărut din depozitul care aparţine Aviaţiei, au declarat, pentru NewsIn, surse militare.

17 persoane au fost demise de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, printre care se află şi trei dintre cei şapte militari reţinuţi de procurori şi apoi arestaţi de judecători.