MENIU

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Liviu Făcăleaţă s-a judecat joi

Foto: www.zf.ro

Cererea de eliberare sub control judiciar a directorului hipermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, s-a judecat joi, după ce avocatul său a cerut, astăzi, la Tribunalul Argeş, un nou termen, pentru a putea pregăti apărarea.

Liviu Făcăleaţă, persoană din anturajul finaţatorului FC Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată, a fost dus cu duba poliţiei la Tribunal, la câteva minute după ce arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi observatorul FRF Marcel Lică au fost arestaţi preventiv.

După doar zece minute, Liviu Făcăleaţă a părăsit sala de judecată, imediat ce apărătorul său a solicitat un nou termen. Instanţa a dispus ca recursul la cererea de eliberare sub control judiciar să se judece marţi, 28 aprilie.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile şi au părăsit sediul Tribunalului Argeş în cătuşe, la mai bine de o oră după aflarea sentinţei, fără să facă declaraţii presei.

Cererile de eliberare sub control judiciar ale lui Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu au fost respinse, miercuri, de Tribunalul Argeş. Avocaţii lor au depus recurs la această decizie, recursul judecându-se vineri, la Curtea de Apel Piteşti. Vineri, la Tribunalul Argeş, s-a judecat şi cererea de eliberare sub control judiciar a finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, arestat pentru 29 de zile.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost arestat preventiv săptămâna trecută, alături de patronul Clubului FC Argeş, Cornel Penescu, şi de alte două persoane. Patronul FC Argeş, Cornel Penescu, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru trei infracţiuni de dare de mită, iar fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru două infracţiuni de luare de mită.

În acelaşi dosar este cercetat şi Liviu Ilie Făcăleaţă, persoană din anturajul finaţatorului FC Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Făcăleaţă, suma de 4.000 euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în ce priveşte competenţele pe care le avea Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş faţă de activitatea derulată de SC PIC S.A., societate comercială controlată de Penescu.

Potrivit procurorilor, suma de bani a fost remisă şi pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional, iar reprezentanţii acesteia să obţină informaţii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş.