MENIU

Cerealele servite la micul dejun au mai mult zahăr decât gogoşile

Foto: dailymail.co.uk

Cerealele servite de mulţi copii la micul dejun conţin mai multă sare decât chipsurile şi mai mult zahăr decât gogoşile, arată un nou studiu.

În cazul a cel puţin şapte dintre cele mai populare tipuri de cereale a fost depistată o cantitate mare de zahăr, chiar superioară celei din gogoşi.

De exemplu, fulgii de porumb Kellogg's Frosties conţin 11,1 grame de zahăr la un bol cu 30 de grame de cereale, adică echivalentul a trei linguriţe de zahăr. În acelaşi timp, o gogoaşă, despre care cei mai mulţi cred că este mai puţin sănătoasă, conţine doar 8,6 grame de zahăr, arată un studiu efectuat de Channel 4, din Marea Britanie, citat de dailymail.co.uk.

Niveluri ridicate de zahăr au fost depistate şi în cazul cerealelor Nestle Cookie Crisp. Fiecare porţie de 30 de grame de cereale conţine 10,59 grame de zahăr. De asemenea, Nesquik de la Nestle, considerat drept ''irezistibil pentru copii'', dar şi Cheerios cu miere conţin mai mult de 8 grame de zahăr pentru un bol de cereale.

La fel de dulci sunt şi cerealele  Sugar Puffs, Coco Pops şi Honey Loops. Cifrele sunt valabile doar pentru cereale, şi nu iau în considerare zahărul adăugat ulterior sau laptele. 

Un alt studiu, efectuat la începutul acestui an a scos la iveală faptul că cerealele, consumate de o mare parte dintre copii la micul dejun, asigură de fapt o alimentaţie săracă în substanţe nutritive.

În acelaşi timp, studiul arată că o mare parte dintre alimentele considerate sănătoase contribuie semnificativ la creşterea numărului de copii obezi. Astfel, numai în Marea Britanie, o treime dintre copii au probleme cu greutatea în exces. Iar dacă această evoluţie continuă şi în anii următori, până în 2050, două treimi dintre copii vor fi supraponderali sau obezi, fiind astfel expuşi la diabet, boli de inimă, infertilitate şi cancer.

Mai multe articole despre:
copii obez supraponderal sare zahăr cereale mic dejun