MENIU

Cercetătorii mexicani au obţinut diamante din tequila

Foto: askville.amazon.com

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale doamnelor, după cum spune un cântec, dar în curând, ar putea fi şi...tequila! Şi asta după ce o echipă de cercetători mexicani a descoperit că poate transforma băutura tradiţională a mexicanilor în pietre preţioase.

Cercetătorii de la Centrul de Fizică şi Energii Aplicate au descoperit că dacă încălzesc forţat tequila, după evaporare rămân trei elemente - carbon, hidrogen şi oxigen, exact în proporţiile în care se găsesc şi în diamante. Descoperirea a fost făcută din întâmplare.

''Într-o zi am cumpărat o sticlă de tequila ieftină şi am făcut primul experiment. De fapt a fost ideea unui student care îşi dă teza de doctorat şi am discutat această posibilitate. Şi i-am spus, dacă am folosi tequila în loc de etanol şi apă? Pentru că tequila are etanol şi apă'', povesteşte dr.Luis Miguel Apatiga, de la Universitatea din Mexico.

Diamantele nu sunt de cea mai bună calitate şi sunt sub formă de peliculă, aşa că industria bijuteriilor de lux nu le râvneşte. Dar pot fi utilizate ca instrumente de tăiat în chirurgie şi în industria computerelor. Cum tequila se face din cactus, sursa de diamante este atât ecologică cât şi ieftină.

Mai multe articole despre:
diamante experiment cercetători carbon hidrogen tequila