MENIU

Cel puţin cinci persoane se mai află în arest la Chişinău, printre care cetăţeanul român Netanyahu

Foto: ziua.ro

Cel puţin cinci persoane se mai află în arest în Republica Moldova după protestele din 7 aprilie, iar situaţia lor pare să nu se fi schimbat în ciuda apelului la o anchetă corectă lansat de Parlamentul European.

Deşi în rezoluţia de săptămâna trecută, Parlamentul European a solicitat autorităţilor moldovene să lanseze o investigaţie specială în privinţa a cel puţin două persoane "arestate pe criterii politice" – Anatol Mătăsaru şi Gabriel Stati – situaţia celor doi nu s-a îmbunătăţit cu nimic, spun avocaţii.

Dimpotrivă, vineri, mandatul de arest al lui Anatol Mătăsaru a fost prelungit cu încă o lună. Aceasta în condiţiile în care până acum Mătăsaru nu a fost interogat deloc şi nici supus altor acţiuni de anchetă, iar din 24 aprilie se află în greva foamei, notează Europa Liberă.

Şi cetăţeanului român şi american, Johnattan Jerusalayem Netanyahu, preot ortodox la o biserică a Metropoliei Moldovei, i-a fost prelungit mandatul de arest până la 24 mai. "Aşa cum nu poate solicita nici măcar arest la domiciliu, pentru că nu are viza de reşedintă permanentă în Chişinău, lui Netanyahu nu-i rămâne decât să aştepte expirarea mandatului său de arest sau să-şi dorească întrunirea cât mai grabnică a noului Parlament care să voteze o eventuală amnistiere", a declarat avocatul lui Netanyahu, Roman Mihăieş.