Cel mai mare T. Rex descoperit până acum, Sue, a fost ucisă de un parazit care traieşte şi astăzi
După ce a supravieţuit în nenumărate confruntări, un T. Rex uriaş a fost răpus de un parazit microscopic, asemănător cu cei căraţi de porumbeii moderni.
Descoperirea este de fapt o nouă interpretare cu privire la multiplele găuri din mandibula lui "Sue", cea mai mare şi mai completă fosilă de Tyrannosaurus Rex descoperită până acum.
Primii cercetători au spus că găurile ar fi de fapt urmele unor muşcături ale altui T. Rex, dar cel mai mulţi paleontologi sunt de părere că găurile sunt prea netede pentru a fi cauzate de dinţi.
Într-un nou studiu, oamenii de ştiinţă au sugerat că găurile sunt de fapt leziuni lăsate de un versiune antică de trichomonosis, un parazit unicelular care infectează gâtul şi ciocul păsărilor moderne.
Porumbeii sunt purtători de trichomonosis şi nu prezintă nici un simptom, dar păsările cad adesea victimă vulturilor şi altor animale de pradă care mai apoi devin infectate şi transmit mai departe boala.
"Există posibilitatea ca această boală să fie destul de veche", a declarat autorul studiului, Ewan Wolff, un paleontolog de la Universitatea Winsconsin-Madison.
Pe baza mărimii şi după numărul de leziuni, echipa de la Winsconsin-Madison a fost de părere că boala lui Sue era într-un stadiu avansat şi ar fi fost suficient de gravă încât să producă moartea prin înfometare a dinozaurului.