MENIU

Cel mai mare şarpe din lume, lung cât un autobuz - VEZI VIDEO

Foto: PA
Titanoboa cerrenjonensis era un şarpe constrictor gigantic care a trăit acum 60 de milioane de ani

O echipă de cercetători a descoperit în jungla columbiană fosilele unui şarpe lung de 13 metri, ce cântărea aproximativ 1,25 tone. Animalul este cel mai lung şarpe descoperit vreodată.

Titanoboa cerrenjonensis era un şarpe constrictor gigantic care a trăit acum 60 de milioane de ani, în Palocen, în pădurile tropicale din America de Sud. Acesta se hrănea în principal cu crocodili şi broaşte ţestoase gigantice.

Resturile scheletului său parţial, găsite într-o mină din Cerrejon, în Columbia, au fost descoperite printre alte fosile de reptile de o echipă internaţională de paleontologi.

Existenţa sa aduce o verigă lipsă a evoluţiei, după cum au explicat cercetătorii în revista Nature: înainte de această descoperire, nu a fost găsită nicio fosilă de vertebrate între 65 şi 55 de milioane de ani în America de Sud.

"Acum avem o fereastră deschisă asupra epocii care a urmat dispariţiei dinozaurilor, ceea ce ne permite să vedem cu cine semănau succesorii lor", a declarat dr. Jason Head, de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Smithsonian, din Washington DC.

Jason Head a precizat că acest şarpe gigantic era lung cât un autobuz şi mai greu decât o maşină.

Mai multe articole despre:
Columbia autobuz şarpe evoluţie animal fosilă schelet