MENIU

Cei patru militari cercetaţi în dosarul Ciorogârla rămân în arest

Foto: cotidianul.ro

Toţi cei patru militari acuzaţi de încălcare de consemn rămân in arest, a decis Tribunalul Militar Teritorial, care a judecat recursul procurorilor împotriva deciziei de eliberare a celor patru militari implicaţi în Dosarul armelor de la Ciorogârla,

Astfel, Nicuşor Niţă, Cristian Radu, Marian Dinu şi MarianTudorache vor fi cercetaţi în stare de arest. Decizia Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti este definitivă.

Avocaţii militarilor au declarat, pentru NewsIn, că vor încerca să mai facă şi alte cereri de eliberare provizorie.

Magistraţii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti au judecat, miercuri, în şedinţă secretă, solicitările de eliberare a patru militari implicaţi în Dosarul armelor de la Ciorogârla.

Tribunalul Militar Bucureşti a admis, marţi, cererea de liberareprovizorie sub control judiciar a caporalului Cristian Radu, implicatîn furtul armelor de la Unitatea Militară din Ciorogârla. Instanţa l-aobligat să nu părăsească localitatea în care acesta locuieşte, să seprezinte la Poliţia oraşului Pantelimon ori de câte ori este chemat, sănu îşi schimbe locuinţa şi să nu folosească sau să deţină vreo armă.

Tot Tribunalul Militar Bucureşti a decis, pe 23 februarie, eliberareaprovizorie pe cauţiune a militarului Nicuşor Niţă, arestat pentrufurtul de la Ciorogârla, însă hotărârea nu este definitivă, fiind dejaatacată cu recurs. Niţă nu are voie să părăsească localitatea dedomiciliu fără aprobarea instanţei şi trebuie să se prezinte în faţaautorităţilor ori de câte ori este chemat. De asemenea, Niţă nu arevoie să folosească arme.

Cel puţin 51 de arme au dispărut din depozitul care aparţine Aviaţiei,după ce sigiliul unui depozit din Unitatea tehnică militară dinCiorogârla, judeţul Ilfov, a fost găsit rupt, pe 28 ianuarie, conformunor surse din Ministerul Apărării Naţionale.

17 persoane au fost demise de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, dincauza scandalului provocat în urma dispariţiei armelor de laCiorogârla.

Mai multe articole despre:
proces furt militari arme arest Ciorogârla