MENIU

Cei mai influenţi lideri politici sunt Dalai Lama, Putin şi Obama

Foto: Realitatea TV

Carisma, inteligenţa şi frumuseţea i-au transformat din oameni simpli în personalităţi care pot influenţa masele. Revista americană Time a alcătuit un clasament al celor mai influenţi 100 de oameni ai planetei. Din top nu puteau lipsi: Dalai Lama, Vladimir Putin, Barrack Obama, Angelina Jolie şi Oprah Winfrey.

Clasamentul este structurat pe cinci categorii, fiecare cu câte zece personalităţi marcante. Dalai Lama este cel mai influent lider spiritual al Planetei. Doctoratul in litere la Benares Hindu University din India, dar şi titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universitatii din Paris îl fac pe Dalai Lama foarte apreciat, pretutindeni. Şi nu este singurul lider capabil să influenţeze politic masele. Vladimir Putin, cel care a condus Rusia timp de 8 ani, este un adversar de temut, dar şi respectat de ceilalţi lideri mondiali.

Cap de afiş în lumea showbizului se află celebrul cuplu Angelina Jolie-Brad Pitt. Ambasadori ai Bunăvoinţei din partea Statelor Unite, cei doi actori şi-au câştigat admiraţia oamenilor luptând împotriva sărăciei şi a bolilor din Africa. În top se află şi vedeta TV Oprah Winfrey. De pe platourile de filmare a emisiunii sale, Oprah a depăşit barierele de rasă, gen, religie, naţionalitate sau situaţie financiară.

"Inovatorii" au exercitat, la rândul lor, o puternică influenţă asupra umanităţii. Times a ales, pentru primele două locuri ale acestei categorii, pe Michael Bloomberg, actualul primar al New York-ului şi pe Craig Venter, primul om de ştiinţă care a descifrat în anul 2000 codul genetic uman. Preşedintele PepsiCo, Indrei Nooyi şi ministrul Petrolului şi al Resurselor Minerale al Arabiei Saudite, Ali al-Naimi sunt, potrivit topului, cei mai influenţi oameni de afaceri din lume. Pe lista artiştilor cu influenţă se află George Clooney, Mariah Carey şi Bruce Springsteen.