MENIU

Cei mai frumoşi dovleci de Halloween, la un festival din Marea Britanie

Foto: RTV

Vine Halloween-ul! Motiv suficient pentru ca o fermă britanică să devină gazda unui inedit şi, pare-se, foarte popular... Festival al Dovlecilor.

Proprietarii unei ferme din oraşul britanic Hertfordshire (se pronunţă Hartfordshire) s-au gândit să sărbătorească Halloween-ul altfel decât restul lumii. Departe de vampiri, strigoi şi vrăjitoare, fermierii britanici pun mai mult preţ pe partea... luminoasă a celebrei sărbători, aşa că pun la bătaie cucurbitaceele, într-un festival dedicat.

"Cred că este tot un fel de Halloween, dar fără partea aceea cu speriatul. Încercăm să atragem copii cât mai mici, nu mai mari de şase, opt ani. Este o idee pur şi simplu minunată, mai ales dacă ţinem cont şi de vremea neaşteptat de bună", a declarat Andrew Wolfe, fermier.

Timp de două săptâmâni cât durează festivalul, organizatorii aşteaptă cât mai mulţi copii. Aceştia urmează să sculpteze dovlecii, pentru ca în noaptea de Halloween să îi poată lumina, aşa cum presupune tradiţia.

Sărbătoarea, extrem de faimoasă în ţările anglo-saxone, are la origini o tradiţie precreştină celtă, ce marca sfârşitul verii. În prezent Halloween-ul se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie şi precede "Ziua tuturor sfinţilor".