MENIU

Cei doi inspectori ai Primăriei Sectorului 1 au primit mandate de arestare la Tribunalul Bucureşti

Foto: unique9.files.wordpress.com

Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi inspectori din cadrul Primăriei Sectorului 1, reţinuţi miercuri seara de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureştia a judecat, joi după-amiază, propunerea de arestare a celor doi inspectori din Primăria Sectorului 1, reţinuţi de procurorii DNA. Unul dintre aceştia a fost prins miercuri seara în flagrant de procurorii DNA, în timp ce lua mită. Concret, Bogdan Vasile Silviu de 33 ani, inspector în cadrul Primăriei Sectorului 1, a fost prins, miercuri,  la ora 21, în maşina sa găsindu-se 16.000 de euro, bani care ar reprezenta o parte din mita luată de acesta de la un cetăţean englez.

Tot miercuri seara, procurorii DNA au reţinut încă o persoană angajată a Primăriei Sectorului 1, Demitrian Maranda, complice a inspectorului Bogdan Vasile Silviu, potrivit unor surse judiciare.

"Un cetăţean englez care este proprietarul unei case de patrimoniu în Bucureşti avea nevoie de mai multe avize de la Ministerul Culturii pentru reabilitarea imobilului. Cei doi au pretins că îl pot ajuta, solicitând în schimb o sumă de bani", au declarat surse judiciare.

Mai multe articole despre:
DNA primăria sectorului 1 inspectori