MENIU

Ceferiştii vor organiza un miting de protest în Capitală, pe 29 aprilie

Foto: mersultrenurilor.ro

Preşedintele Alianţei Federaţiilor Naţionale CFR, Ion Molea, a declarat că, pe 29 aprilie, se va organiza un miting de protest în faţa Ministerului Transporturilor şi Infrasctructurii (MTI) şi apoi la Guvern, urmând ca la sfârşitul lunii mai să declanşeze greva generală.

"Am depus cererea pentru aprobarea mitingului de către Primăria Capitalei. Aşteptăm ca luni (n.r. 27 aprilie) să primim aprobarea", a spus preşedintele Alianţei Federaţiilor Naţionale din CFR, Ion Molea.

Potrivit acestuia, după o lună de la începerea negocierilor între reprezentanţii MTI şi sindicatele CFR, acestea nu au avut niciun rezultat, astfel că vor fi declanşate acţiunile de protest pe 29 aprilie.

Preşedintele Alianţei Federaţiilor Naţionale din CFR a mai precizat că vor ieşi în stradă peste 12.000 de ceferişti, câţi vrea Berceanu să disponibilizeze.

În plus, Molea a mai spus că în bugetul Ministerului nu mai sunt bani pentru CFR, iar peste două luni nu vor mai fi bani nici pentru salarii.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, declara în urmă cu o săptămână că, în două - trei săptămâni, în cadrul companiilor CFR vor avea loc schimbări legate de personal, care vor crea probleme sociale.

Ministrul sublinia că la CFR sunt probleme de personal excedentar şi de fond de salarii în comparaţie cu banii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurilor. În plus, Berceanu a adăugat că nu poate nimeni să accepte ca 93% din încasările de la cele trei companii CFR să fie fondul de salarii.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a anunţat sindicatele, în data de 20 martie, că va reduce numărul personalului în sistemul feroviar cu 12.139 la toate cele trei companii CFR, astfel la CFR Marfă cu 5.949, la Călători cu 2.545 şi la Infrastructură cu 3.536.