MENIU

Cea de-a 81-a ediţie a Galei Premiilor Oscar a început. Votează aici favoriţii

Foto: http://sisterrose.files.wordpress.com/2008/12/doubt-streep_l.jpg
"The Curious Case of Benjamin Button" şi "Slumdog Millionaire" sunt favorite în cursa pentru Cel mai Bun Film şi Cel mai Bun Regizor.

Cel mai important eveniment pentru cinematografia americană stă sub semnul crizei economice, dar criticii spun că producţiile care vor fi prezente la Gala de decernare a Premiilor Oscar din această noapte sunt unele dintre cele mai reuşite din ultimii ani.

În acest an, gala de decernare a premiilor Oscar, ajunsă la cea de-a 81-a ediţie, va avea loc la Teatrul Kodak din Los Angeles, o sală cu 3.400 de locuri.

Gazda de anul acesta a galei va fi actorul australian Hugh Jackman, cunoscut în special pentru rolurile din "Prestige", "Van Helsing" şi "X-Men".

Deşi la ceremonia de duminică vor fi decernate premii la 24 de categorii, Academia are pregătite 50, pentru eventualitatea în care fiecare categorie va avea mai mult de un câştigător.

Pelicula cu cele mai multe nominalizări la Oscar, 13 dintre cele 24 decategorii, "The Curious Case of Benjamin Button" (Strania poveste a lui Benjamin Button) este printrefavorite în cursa pentru Cel mai Bun Film şi Cel mai Bun Regizor. Ourmează imediat producţia britanicului Danny Boyle, "SlumdogMillionaire", cu doar 10 nominalizări, dar cu şanse egale la cele douăcategorii importante.

Povestea vagabondului din mahalalele Mumbaiului poate să-i aducă luiBoyle Oscarul pentru Cel mai Bun Film, dar şi trofeul pentru Cel maiBun Regizor.

Un alt film în competiţie, de această dată la alte patruOscaruri râvnite este "Doubt". Pelicula reuneşte patru dintrenominalizaţii la categoriile celor mai buni actori şi actriţe în rolprincipal şi secundar: Meryl Streep, Viola Davis, Philip SeymourHoffman şi Amy Adams.

Cea mai probabilă adversară pentru Meryl Streepla titlul pentru Cea mai Bună Actriţă în Rol Principal este mai tânăraKate Winslet, pentru rolul din "The Reader".

De cealaltă parte, MickeyRourke, într-o revenire spectaculoasă cu rolul din "The Wrestler",Frank Langella pentru "Frost/Nixon", Brad Pitt pentru întruchiparea luiBenjamin Button şi Sean Penn pentru controversatul rol din "Milk" suntîn egală măsură favoriţi la Oscarul pentru Cel mai Bun Actor într-unRol Principal.

Un alt Oscar aşteptat este cel pentru Cel mai Bun Film Animat. Anulacesta, trei titluri intră în competiţie, "Bolt", "Kung Fu Panda" şi"Wall-E" care porneşte în cursă ca favorit.

Mai multe articole despre:
premii Oscar filme nominalizaţi